Ilgai lauktos atostogos 2017: outro

Atostogos baigėsi prieš savaitę, bet įspūdžių dar pilna galva. Na, dar apie laisvas saulės lepinamoje Tenerifėje primena besilupanti oda.

Kas kirbėjo galvoje ir kokie atradimai aplankė?
Birželio 3 d., šeštadienis
Ech… kai dėlioju šias eilutes, vyksta UEFA Čempionų lygos finalas. Šitaip prastai atostogų susiplanavęs dar nebuvau! Pravalas visai gavosi. “Neteisingai” sudėliotos planas iš esmės - Londone prasilenkiau su dviem 888 padorios struktūros turnyrais, Tenerifėje per porą dienų “nesulaukiau” Kanarų salų turo, o FA taurės finalą, kuris vyko Londone dar stebėjau būdamas pavasariu alsuojančioje saloje…


Žodžiu, nepataikymai po vieną nevaikšto! Bet negaliu varyt Dievo į medį, nes visa kita labai neprastai susidėliojo. Kalbu apie logistiką į oro uostus, viešbučių pasirinkimą, ilgus pažintinius pasivaikščiojimus ir dvi dienas su sesers šeima. Dukrytė pagaliau galėjo žaisti su pusseserėmis. Laikas su šeima tampa vis didesne vertybe. Dukros krykštavimas ir žmonos šypsena pripildo širdį kutenimu tiek, kad paties lūpų kampučiai nejučia pakyla. Kartu ateina supratimas, kas iš tiesų svarbu, vardan ko verta stengtis.


Prieš dešimtmetį apsilankęs Loro parke, pažadėjau į jį sugrįžti su šeima. Kadangi taip jau nutiko, jog mūsų princesė labai mėgsta gyvūnus, tai suplanuotos atostogos Tenerifėje privalėjo turėti dieną tame rojaus kampelyje. Žinau, jog didžioji dalis zoologijos sodų yra “blogis” ir jų lankymu prisidedame prie gyvūnų kankinimo. Tačiau nuoširdžiai tikiu Loro parko deklaruota misija bei principais. Ne pelno siekiantis fondas, laboratorija, specifinių rūšių saugojimas bei esama ekspozicija neleido abejoti sąžiningumu Gamtai.


Ar Tenerifė pasikeitė per dešimt metų? Taip! Statybos užkariauja kalnus, viešbučiai bei pramogų siūlytojai dar labiau stengiasi dėl turistų, gatvėse daugiau tvarkos. Ir atsirado pokeris! Na, OK, nelabai ten pokeris (15-20 minučių lygiai), bet nieko nepadarysi, kai kazino dirba tik nuo aštuonių vakaro iki trijų nakties. Nustebino ir taikoma įdomi punktualumo skatinimo programa - užsiregistruoji į turnyrą iki 20:15 (kada numatyta pradžia), gauni papildomai 1.000, atsisėdi prie stalo iki trečio lygio pradžios - dar papildomai 1.000. Taip vietoje standartinio 8.000 žetonų bokštelio gali pradėti su apvaliu 10.000.

Tačiau struktūra tokia, jog po trijų valandų žaidimo, kai vidurkis artėja prie penkiolikos privalomųjų statymų, nebeužtenka įgūdžių, reikia sėkmės. Na, arba išvengti Fortūnos sarkastiškos šypsenos, nes atsitiesti galimybių nebebus. Bandžiau laimę tris kartus, tačiau nieko nepešiau. Du kartus teko atsisveikinti dviejų stalų fazėje (17 ir 13). Anoks čia pasiekimas, kai startuodavo ne daugiau nei 70 žaidėjų. Tiesa, už pirmą vietą visad būdavo bent keturženklė suma (net ir žaidžiant 60e su atsipirkimais). Taigi labai neblogas prizas už mažiau nei septynių valandų žaidimą. Kilo klausimas, o kas nutinka, jei atėjus lošimo namų uždarymo metui, pokerio žaidėjai dar nebūna išsiaiškinę, kas stipriausias tą vakarą. Ogi nieko ypatingo - išdalina euriukus pagal turimus žetonus.


Tenerifė yra velniškai patraukli vieta. Puikus oras ištisus metus, gardus maistas, didelė pramogų įvairovė, malonūs žmonės. Jei dar pokeris “padoresnis” būtų, sakyčiau, kad ideali vieta karšintis. Bet ir dabar patenka į asmeninį top vietų sąrašą. Tiesa, tame sąraše ir Londonas, kuris turi nemažai minusų… tačiau man vis tiek labai patinka. Tiek dėl lankytinų objektų, tiek dėl pokerio, tiek dėl parkų.
Atostogos baigėsi. Metas planuoti kitas!


P.S. Atsiimu pasidievagojimą dėl "nepataikymų" su datomis, kadangi po naujienų apie išpuolį Londono centre, kūnas nuėjo pagaugais, nes išvakarėse vaikščiojome tose vietose...

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Planus koreguojantis COVID-19