Superweekend: I'll be back

Taline vykęs Superweekend baigėsi. Liūdna, kad baigėsi; smagu, kad trys lietuviai pateko į apmokamas vietas. Bet apie viską finalinę dieną turbūt reiktų detaliau parašyt. Finalinėje pagrindinio turnyro dienoje startavo 54 žaidėjai. Turnyro organizatoriai paskelbė, kad piniginius prizus laimės 27 geriausi. Už pirmą vietą buvo numatytas įspūdingas 100 tūkst. litų (29 tūkst. eurų) prizas.

Stalo burtai iškart suvedė su tautiečiu Dariumi (vaikinu laimėjusiu atranką sportinio pokerio klube "Du karaliai"). Tiek man, tiek jam reikėjo dvigubintis, kadangi startavome su mažesniu nei vidurkis žetonų kiekiu.

Bloga žinia buvo ta, kad prie stalo turėjome vieną turnyro žetonų lyderių (virš 380 tūkst.) iš Danijos, tačiau jis nebuvo itin aktyvus nuo pat dienos starto. Dar neįpusėjus pirmai valandai, danas buvo perkeltas prie kito stalo.

Dariui pavyko pasidvigubinti, kuomet jo K♦J po Fortūnos šypsnio ant River, pavyko pasidvigubinti prieš oponento porytę. Smagu dėl tautiečio, bet norisi ir pačiam ramiau atsikvėpti. Tai netrukus pavyksta padaryt - SB pozicijoje randu K♠3 ir minimaliai pakėlęs, sulaukiu atsakymo iš vienintelio žaidėjo tebeturinčio kortas (BB).
Flop - JK♣J. Aš praleidžiu, oponentas - taip pat. Turn - K♥. Vėl abu praleidžiam. River - A. Dedu dėl vertės (40% banko), tačiau oponento atsakymo nesulaukiu.

Taigi 14-tąjį lygį baigiu su šiek tiek didesniu žetonų kiekiu. Neužfiksavau tikslaus žetonų vidurkio bei likusių žaidėjų skaičiaus, bet per lygį turbūt su turnyru atsisveikino 9 žaidėjai.
Atsiduriu prie stalo su Phillip Huxley. Tai žaidėjas, kuris mane nuskriaudė su aštuoniukių pora pirmos dienos pabaigoje. Būtent prieš jį teko rizikuoti visais žetonais...

15-tame lygyje (3000/6000 500) P.Huxley iš UTG pakėlė iki 14000. O aš iš dalintojo pozicijos sustūmiau 77500 su 99. Privalomuosius statymus įdėję žaidėjai žaibiškai nusimetė, nes tai buvo pirma mano žaista ranka prie šio stalo. Tačiau Phillip nusimesti neskubėjo. Tuo metu jis turėjo ~140 tūkst., ir po gilių apmąstymų rado atsakymą su KT.

Flop - [5h 6c 8h]. Ir čia jau suprantu, kad favoritu tampa oponentas. Tačiau mano laimei nei Turn, nei River neatneša oponentui tinkančių kortų, ir dvigubinuosi. 1:1 - turnyras tęsiasi.

Tada seka ramus periodas. Sužaidžiu tik vieną kartą - iš pozicijos su A9. Pasiimu privalomuosius statymus. Sėdžiu su mažesniu nei vidurkis žetonų kiekiu, o iki prizinių vietų dar "visas stalas" turi iškristi. Ne pati geriausia situacija, bet ir ne beviltiška. Per pertrauką su Begalybe peržiūriu stūmimo diapazonus. Bandau suvirškinti kiek įmanoma daugiau informacijos. Jaučiu peršalimo padarinius, nemaloniai peršti gerklę, skausmą bandau malšinti tabletėmis.

Priartėjus bubble stadijai, teko spręsti dilemą - žaisti šalutiniame turnyre, ar koncentruotis pagrindiniame. Nutariau, kad nesiblaškysiu ir paprašiau grąžinti už side event sumokėtą įpirką. Organizatorių atstovas neprieštaravo, nes vis dar žaidžiau pagrindiniame, ir turėjau šansų žengti toliau.

Burbulas sprogo greičiau nei tikėjosi daugelis. Čia dar trys žaidėjai likę iki prizinių vietų, čia hand-by-hand, ir iškart sveikinimai užsitikrinus prizą. Ir tuomet visas lygis, per kurį neiškrenta nei vienas žaidėjas. Labai įdomi dinamika. Pasiekęs minimalų tikslą, pasižiūriu, kur sekantis žingsnis, ir siekiu jo. Taip žingsnelis po žingsnelio, imdamas bankus be showdown (tiesiog stumdamas visus turimus žetonus), didinausi turimų žetonų kiekį, ir baigiantis 16-tam lygiui, priartėjau prie vidurkio.

Vidutinis žetonų kiekis buvo nedidelis, todėl stumdymas užgožė viską. Bet kelis kartus gavau kortas, kurias turėdamas galėjau rizikuoti visais žetonais, ir nesulaukęs atsakymo, didinausi turimą pilaitę.

Pakilau virš 300 tūkst., ir toliau laukiau tinkamų progų. Taip pasiekiau dviejų stalų stadiją. Būtent 18-toje vietoje su turnyru atsisveikino Algirdas Krivickas, kuriam labai nepasisekė... SB pozicijoje buvęs žaidėjas kelia statymus tiek, kad Algirdui reikia rizikuoti visais turimais. Jis pakelia kortas ir atsako. Agresorius atverčia T♠2♥, Algirdas 99.
Flop - 2♣28. Algirdas stojasi nuo stalo su dideliu nusivylimu veide. Nei Turn, nei River neatneša reikiamo devintuko, ir kaunietis atsisveikina.


Po pertraukos prie mūsų stalo sėdinčius žaidėjus informuoja, jog sėsime prie TV stalo. Tačiau neužsibuvau: UTG pozicijoje radęs AK sustūmiau visus turėtus žetonus. Dalintojo pozicijoje buvęs žaidėjas permuša visais, SB nusimeta, o BB taip pat paskelbia, kad rizikuoja visais turimais.

Showdown: AK vs JJ vs AA. Stebuklas neįvyksta, tūzai atsilaiko, aš palieku turnyrą 15-toje vietoje. Viskas labai gerai. Pailsėjau, laimėjau šiek tiek pinigų, susipažinau su įdomiais žmonėmis. Geras laikas Taline verčia norėti grįžti rudeniop!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Planus koreguojantis COVID-19