Re-startas: dukra, naujas darbas, futbolas, grikiai ir kefyras

Daugiau nei pusmetis. Tiek laiko nebuvo jokio įrašo šiame tinklaraštyje. Tokia ilga pertrauka, žinoma, nebuvo planuota. Kartais taip nutinka. 

O naujam įrašui "susikaupti" galiausiai privertė menamo fanų klubo realus prezidentas, kuris seka svetainės lankomumo rodiklius. Tiesiog negaliu nerašyti, kuomet žmonės vis atkeliauja čia ir tikisi rasti kažką naujo.

Besibaigiantis pavasaris perdažė svetainę gaiviai žaliai, o sėkmingai besiklostanti "svorio metimo" atrakcija pastūmėjo sukeverzoti kelias eilutes. Tikiuosi, jog visiškai įgūdžių nepraradau... ir Jums rašliava "skaniai susiskaitys"!
* * *
Per tą laiką mano asmeniniame gyvenime nutiko n dalykų... Tapau tėvu, priaugau svorio, pakeičiau darbą, laimėjau atranką į Unibet Open turnyrą Taline, su naujai suburta komanda debiutavome Vilniaus miesto futbolo lygos Pavasario taurės čempionate, susilažinau svorio metimo iššūkyje.

Žinoma, didžiausia ir svarbiausia permaina gyvenime laikau dukros gimimą. Ir labai noriu pasakyt keletą sakinių visiems, kurie dar netapo tėvais.
Galite bendrauti su draugais, kurie turi patirties. Galite skaityti knygas ir/ar patarimus internete. Galite ruoštis tam visais būdais, kokie tik šauna į galvą, tačiau vis tiek nebūsite pasiruošę 100%.
Čia kalbu ir apie patį gimdymo procesą, ir apie vaikelio atsiradimą namuose. Mudu su žmona labai laukėme. Ir ruošėmės. Ir nusiteikimas buvo, ir žinių, atrodo, netrūko. Tačiau vis tiek sakau, kad tam pasiruošti neįmanoma. Tie kiekviename žingsnyje persekiojantys pirmi kartai, tie galvą kaitinantys paprasti klausimai. Manau, tik šviežiai tai išgyvenę gali suprasti! O ir "maži" pasikeitimai neišvengiami. Blemba, atrodė, kad ir taip atsakingas padaras buvau, bet dabar, atrodo, kartelę kažkaip dar aukščiau pakėliau. Laiko planavimo prasmė irgi pasikeitė. Bet visa tai labai pozityvu!

Galvoje esantis procesorius apvirškino nemažai informacijos. Kažkiek persidėliojo prioritetai lentynose, kažkiek pasikeitė svoriai tam tikrų vertybių svarstyklių lėkštėse. Pavyzdžiui, šįmet sveikindamas savo mamą motinos dienos proga, linkėjimo žodžius rašiau su ženkliai didesniu dėkingumu, kadangi tik dabar galiu realiai įvertinti, ką reiškia į pasaulį atvesti naują gyvybę, kasdien rūpintis, pergyventi ir nuolat stengtis auginant.

Būdamas mėnesį "tėvystės atostogose" (kas sugalvojo taip pavadinti?!?) priaugau svorio. Lepinau žmoną, nepamiršdamas ir savęs. Bandelės, šokoladai, keksai, spurgos ir kepta duona su sūriu prie alaus - štai Jums ir meniu, jei kiltų klausimas, kaip greitai prisiauginti papildomų kilogramų.
Prieš daugiau nei mėnesį atsisveikinau su TonyBet ofisu. Po ketverių metų, per kuriuos netrūko ne pagal galimybes pirmyn judėti verčiančių iššūkių ir sunkių sprendimų, kūrybos ir išradingumo, džiaugsmo akimirkų ir nusivylimų, ištariau "iki". Šis žingsnis buvo planuotas rudeniui, tačiau susiklosčius aplinkybėms, tai nutiko pusmečiu anksčiau.

Niekada nesakau "niekada". Todėl negaliu teigti, jog atsisveikinau visiems laikams. Pakankamai smarkiai emociškai "prisirišęs". Ne kartą ir "vaiku" pavadinęs esu, kai ta kontora akyse užaugo. Tačiau nebebaisu atsisveikinti, nes per tuos kelis metus buvo suburta puiki komanda, kreivės grafikuose stabiliai kyla aukštyn, o likę dirbti vadovai yra savo sričių specialistai. Man belieka pasidžiaugti, jog pridėjau prie šios kompanijos sėkmės ir savo rankelę.

Tą pačią, su kuria laisvalaikiu kortas kilnoju, ar pelės mygtukus spaudinėju. Dabar jau galiu paskelbti. Kaip laisvalaikio pokerio žaidėjas turėjau svajonę. Ne, ne svajonę, o tikslą. Nuo 2009-ųjų gruodžio pradžios, kuomet teko garbė ir malonumas pirmąkart lietuviškos PokerNews versijos istorijoje tiesiogiai transliuoti iš Varšuvos, norėjau sudalyvauti tokiame renginyje kaip žaidėjas. Pagaliau galiu pasigirti, jog tikslą sudalyvauti pagrindiniame Unibet Open turnyre galėsiu įgyvendinti Taline! Iš antro karto laimėjau atranką internete. Tiesiogiai įsipirkti į tokio kalibro turnyrą asmeniškai kol kas būtų per brangu.

Pramogos pramogomis, tačiau iš gyvenimo nedingo nei buitis, nei darbas. Toli nuo azartinių lošimų nepabėgau. Turbūt sunku būtų. Kaip juokaujama šios industrijos atstovų tarpe, kartą patekęs, sunkiai iš rato beištrūksi. Pats su azartiniais lošimais vienaip ar kitaip susijęs esu daugiau nei dešimtmetį. Šįkart darboviete tapo B2B įmonė. Nauja patirtis! Pirmas mėnuo prabėgo žaibiškai. Smagu. Daug jaunų (maksimalizmu degančiomis akimis) bendradarbių ir krūva naujų dalykų, kurių reikia išmokti.
Mokytis niekada nevėlu!
Nenuostabu, kad jaunesni žmonės yra visapusiškai aktyvesni. Spontaniškai buvo suburta futbolo komanda, kuri debiutui pasirinko VMFL Pavasario taurės čempionatą. Tiesą sakant, kol kas nesiseka pademonstruoti viso potencialo, tačiau nežadame apsiriboti olimpiniu "svarbu dalyvauti".

Lygiai taip pat ir su mano svorio metimo iššūkiu. Kadangi papildomi kilogramai ne tik trukdė laiptais kopti į penktą aukštą, sportuoti, bet ir kokybiškai pailsėti (nugarą paskausdavo). Taigi sykį laimėjęs kovą prieš save, nutariau dar kartą pasiryžti tokiam iššūkiui. Praeitą kartą (su Begalybe) ir terminas ilgas buvo, ir kilogramų daug nusikratyt reikėjo. Šįkart (su juvizi) susitarimas buvo 5% nuo esamo svorio per mažiau nei du mėnesius.

Prie starto linijos stojau sverdamas 104.8kg - tai reiškė, jog gegužės 20 d. rytą turiu sverti ne daugiau nei 99.56kg. Kadangi svoris šiek tiek važinėjo "amerikietiškais kalneliais" dėl mano nesugebėjimo laikytis rėžimo, likus kiek daugiau nei savaitei iki projekto pabaigos priėmiau sprendimą laikytis grikių ir kefyro dietos.
Nesitikėjau numesti 5-6, o tuo labiau 10 kilogramų. Reikėjo atsikratyti maždaug 3, kadangi šios griežtos dietos laikytis nusprendžiau sverdamas lygiai 102. Penkios dienos ištirpdė puspenkto kilogramo. Nutariau nekankinti organizmo dar dvi dienas vien grikiais ir kefyru, todėl planuoju "ramiai finišuoti" sverdamas tarp 98 ir 99 kilogramų. Užteks šiam kartui. Pakankamai pasipasakojau.
* * *
Iki Pasaulio futbolo čempionato liko kiek daugiau nei trys savaitės. Šiandien pamačiau himno klipą. Kaip Jums patinka daina? Ar laukiate vieno didžiausių sporto renginių? Kurią rinktinę palaikysite?

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Planus koreguojantis COVID-19