Retrospektyva ramaus vakaro fone


Metų pabaiga visada verčia susimąstyti apie praėjusius 12 mėnesių. Turbūt apie praeitį bent trumpam būtina pagalvoti vien dėl ateities planų ir pažadų sau. Tokių juk turi kiekvienas.

Pradėti reguliariai sportuoti; mesti rūkyti; susitikti su senais draugais; išdrįsti padaryti tai, apie ką galvojama jau kelerius metus; pri(si)pažinti ir taip toliau, ir panašiai...

Dažnu atveju projektuojami Metų tikslai ir planai virsta "savaitės" ar "mėnesio" pradžios reikalu. "Nuo pirmadienio", "nuo kovo pirmos" toliau save apgaudinėjame. Žinau, jog kartais būna nepalankios aplinkybės. Tiesiog sukrenta į krūvą net kelios. Juk visi žino, kad bėda po vieną nevaikšto. Bet retai esam linkę pripažinti, jog trūksta valios ar užsispyrimo. Labai nenoriai kaltę sau prisiimame.

Šventiniu periodu bent kažkiek stabtelėjame - turime daugiau laiko susimąstyti, pabūti su artimaisiais. Truputį daugiau nei įprastai "suskystame", pasidarome geresni, mintyse pažadame įvairių dalykų. Žodžiu, tikiu, jog žiemos šventės - ypatingas laikas visiems!

Nors daugiau magijos turi ir džiaugsmo suteikia pats laukimas. Bent jau man. Kadangi šventės ateina ir labai greitai baigiasi. O jų laukti, joms ruoštis galima nors ir nuo spalio... arba dar nuo anksčiau! Kartais man su pokerio turnyrais taip gaunasi, kai labai ilgai lauktas renginys baigiasi itin greitai. Bet pasiruošimas ir kelias būna netrumpas...
* * *
Tačiau šįkart istorija kitokia. Prieš dešimt dienų buvo keistas savaitgalis. Gerąja prasme. Po ilgesnės pertraukos prisėdau pažaisti pokerio. Laimėjau Baltijos online čempionato serijos turnyrą ir pakuotes į Superweekend Taline bei Unibet Open Kopenhagoje. Smagu!

Trečią kartą žaisiu Superweekend pagrindiniame turnyre. Nors iki turnyro dar liko daugiau nei penki mėnesiai, bet mintis, jog vėl keturias dienas praleisiu Taline mane labai džiugina. Man patinka tas miestas. Įveikti atranką šįkart nebuvo sudėtinga. Pradiniuose žingsniuose (3.3 ir 27 eurų įpirkos turnyruose) buvo svarbu sulaukti minimalaus žaidėjų skaičiaus (4). Na, o savaitės finale (175€) nustebino tiesiogiai įsiperkančių skaičius vėlyvosios registracijos metu. Bet turtingiems skandinavams turbūt ir buy-in optimalus, ir Taline rengiamas turnyras labai vilioja.

Tądien viskas gerai klostėsi. Ir geros kortos lankė, ir oponentams spąstus paruošti sekėsi, ir poziciją pavykdavo išnaudoti. Per pirmą valandą pasiklojau gerus pamatus tolimesniam žaidimui. Pasibaigus vėlyvai registracijai, paaiškėjo, kad pirmos dvi vietos bus apdovanotos 1200 eurų vertės pakuotėmis į Taliną. Likus trims žaidėjams buvo momentas, kai praradau aiškaus žetonų lyderio vaidmenį, tačiau neilgam. Kai sekasi, tai sekasi, tad netrukus jau galėjau džiaugtis pergale!
Kaip jau minėjau, tas savaitgalis buvo itin rezultatyvus. Sužaidžiau TIK tiek turnyrų, kad užtektų abiejų rankų pirštų jiems suskaičiuoti, o greta BOC Turbo turnyro laimėtojo titulo ir Superweekend pakuotės galiu pridėti galimybę geriau pažinti Danijos sostinę. Žinoma, svarbiau bus dalyvavimas Unibet pokerio serijoje, o ne ekskursijos...

Savaitės finalinę atranką (250€) internete įveikiau iš pirmo karto. Iki jos nukeliavau investavęs 10 eurų. Iš pirmo karto patekau į 50 eurų etapą, o pastarąjį teko du kartus "peržaisti". Keista buvo tai, jog savaitės finale, kuriame garantuojamos šešios pakuotės įprastai susirenka tiek žmonių, jog sugeneruojamos bent septynios-aštuonios, šįkart pasibaigus vėlyvajai registracijai priziniame fonde tebuvo organizatorių garantuojamos 6. Ir netgi buvo šioks toks overlay.

Po penkių valandų žaidimo, pavyko "nuskinti" vieną iš jų. Buvo nelengva. Ypač prie finalinio stalo, kuomet likus 9 žaidėjams žengiau priešpaskutinis. Turbūt viena įsimintiniausių situacijų buvo, kuomet ilgą laiką negavęs progos sustumti turimų žetonų, turėjau damas, tačiau, dėl prieš mane esančių žaidėjų parodytos agresijos, buvau priverstas nusimesti. Tuo metu mūsų prie stalo buvo septyni. Tiek ir liko po tos rankos. Tačiau viskas gerai, kas gerai baigiasi. Kelis kartus sėkmingai pavogiau smarkiai išaugusius privalomuosius statymus, kelis kartus rizikavau visais turėtais žetonais (12-15xBB) reaguodamas į kėlimus, ir užsiropščiau į saugią (3-4) poziciją. Po poros orbitų turnyras baigėsi.
Šįmet dalyvavau Talino ir Londono etapuose. Abu kartus patekau į antrą turnyro dieną. Tiesa, žetonų kiekiai smarkiai skyrėsi, tačiau galutinis rezultatas - ne. Kritau tolokai nuo prizinių vietų. Galbūt trečias kartas nemeluos?
* * *
Vat, ir sukepiau įrašą po ilgos pertraukos. Faktiškai stebuklas. Ir vėl reikia prisiminti senolių išmintį, kurie teigė, jog šią dieną gyvūnai* prakalba. Nugi akurat! Jaukaus Kūčių vakaro, stebuklingo šv. Kalėdų ryto.

* - anksčiau internete savo pravardę rašydavau tiesiog "kackis", tačiau anglakalbiams tada gaunas "kakis", o iš latvių kalbos išvertus šį žodį gausime katiną

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19