Superweekend Tallinn

Šįkart į pokerio kelionę leidausi su šeima. Laisvalaikio žaidėjo pramanas?.. ar bandymas pomėgį suderinti su laiku skirtu šeimai? Turbūt tai pavadinti galima ir taip, ir taip.
Kaip sekėsi? Gerai! Jei ne pokerio dievų malonės trūkumas (ir/ar didesnė sėkmė prie pokerio stalų), sakyčiau, kad netgi puikiai.

Skrydžio rytą oro uoste prasilenkėme su žmonos mėgstama Beata, kuri su vyru skrido į Amsterdamą. Prieš ilgesnes vasaros atostogas mums smalsu buvo, kaip į kelionę lėktuvu reaguos dar dviejų metukų neturinti dukrytė. Viskas puikiai! Minimaliai muistėsi ir ausis pasikrapštė, kai lėktuvas pradėjo pasiruošimą nusileidimui.

Kelionė taksi nuo oro uosto iki viešbučio kiek užtruko dėl rytinių kamščių. O gal tik taip pasirodė dėl į stiklą barbenančio lietaus, kuris nelabai tiko atostogų planuose. Tad pirmą dieną tebuvo trumpa kelionė iki prekybos centro ir pietūs jame. Kainos šiek tiek skandinaviškos, tačiau tikrai įkandamos (ne taip, kaip Kopenhagoje).

Kitą dieną su bičiulio esto šeima praleidome zoologijos sode. Ten buvo labai smagu, nepaisant to, kad sezonas dar neprasidėjęs (ir lauko užkandinės nedirbo). Sutartinai su žmona sakėme, kad grįžtume dar ir dar kartą. Įdomu buvo ir dėl to, kad išvydome gyvūnų, kurių nėra Kaune, ir dėl to, jog mus lydėjo zoologijos sodo darbuotoja, kuri papasakojo įvairių įdomių istorijų.
Vakarą praleidome svečiuose, kur ragavome estiškų patiekalų, žiūrėjome buitinę dokumentiką, kalbėjome apie Estijos ir Lietuvos panašumus bei skirtumus. Tačiau malonus vakaras baigėsi kiek anksčiau nei galėtų dėl nuovargio kamuojamos dukrytės zyzimo. Teko "susipakuot" ir judėti į viešbutį. Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą - turėjau daugiau poilsio prieš startą turnyre, dėl kurio čia ir atvykau.

Superweekend anksčiau buvo pokerio savaitgalis, dabar - pramogų ir lėbavimo. Kitaip sunku apibūdinti, nes pagrindinio (€500 įpirkos) turnyro struktūra buvo ganėtinai tragiška. 50 tūkstančių žetonais ir 30 minučių trukmės lygiai iš esmės sukuria optinę apgaulę, nes jau per pirmas dvi valandas privalomieji statymai tampa solidūs (50/100, 100/200, 200/400, 300/600).

Kadangi stalas apsuptas įvairaus plauko gemblerių, kurie sutinka ir su apatine pora eit iki galo, tai smarkiai nukraujavau su AK 3-way pot prie AK568, kai oponentas atvertė rankoje laikytą penketukų porą. Vėliau dar pabarsčiau žetonų su AQ įsimontuodamas į AK. Bet tai nebuvo pabaiga. Gavęs naują stalą, turėjau galimybę žaisti prieš M.Muur, o tai buvo didžiulis džiaugsmas, kadangi dvikovose su juo veikė pokerio logikos dėsniai. Kadangi turėjau poziciją, tai kelis kartus sužaidžiau taip, kad viduje labai džiaugiausi savimi.


Tačiau viena įsimintinesnių rankų buvo ne prieš jį, o tuomet, kai nutariau apginti BB poziciją nuo senolio agresijos. Lygyje 800/1600 (100) senolis iš UTG+2 atidarė iki 4k, visi iki manęs nusimetė, o aš būdamas SB su A♠7 atsakiau. Flop - A♣76. Dedu 6k, senolis pasitikrina kortas ir atsako. Turn - T♦. Dedu 14k, senolis vėl randa atsakymą. River - A. Perklausiu, kiek senoliui likę. Paskaičiuoja, kad virš 100k. Nu, ir įstūmiu all-in (~35k). Senolis kelias minutes mąstė. Žiūrėjo į savo kortas, žiūrėjo į board. Vėl į savo kortas. Tada į turimus žetonus. Ir jokio dėmesio man, jokio bandymo kažką iš kūno kalbos nuskaityt. Ir atsakė atversdamas A♥8. Lucky me!

Vėliau teko kantriai laukti, nes susišaudymai buvo kiekvienoje rankoje, o su 7x2x ar Jx3x atsakinėti po 40-50 proc. turimų žetonų nesinorėjo. Keista buvo, kad pražaidęs daugiau nei 6 valandas, nebuvau dar sulaukęs AA-JJ. Kartą turėjau TT, keturis - 99. Taigi HJ pozicijoje sulaukęs raudonų damų, sudėjau visus turėtus žetonus (~20 BB) už linijos. BU buvęs vienas iš stalo žetonų lyderių lengvai rado atsakymą su karaliais.


Kitą dieną užsiregistravau į šalutinį €100 įpirkos KO turnyrą. Vardan smagumo su dar keturiais lietuviais užkūrėme simbolinį (€5) last longer. Tai greta €25 "už galvą" atsirado dar papildomi 25 eurai.

Turbo struktūra (20 minučių lygiai) erzino mažiau nei oponentai darantys blogus sprendimus, bet laimintys ranką po rankos. Juokas pro ašaras buvo kalbos apie tai, kad estams AJ yra nuts!

Po vėlyvos registracijos ir atliktų re-entry paaiškėjo, kad turnyre 180 dalyvių. Wow! Taip "lygioje vietoje" turbo turnyrėlio prizinis fondas tapo tokiu, kur čempionas gauna 3 tūkst. eurų!

ITM zona prasidėjo nuo 20 pozicijos. Pasiekus burbulo fazę, vidutinis stack buvo mažiau nei 20 didž. privalomųjų statymų. O kadangi burbulas sprogo labai nenoriai, tai netrukus vidurkis buvo ir <15 BB. Burbulas sprogo. Tuo metu kovoje dėl papildomų €25 buvome dviese - aš ir lazeris. Sėdėjome prie skirtingų stalų, bet buvome panašioje situacijoje (vertinant turimus žetonus).

Turėjau 170k prie 10k/20k (3k), UTG atidarė iki 40k. Būdamas UTG+1 randu AK. Ir ką čia prigalvosi su 8,5 BB. Dedu all-in. Įvaizdis mano geras, labai tight. Nerodžiau visai, arba tik labai stiprias laiminčias kombinacijas. Oponentas turi 350k. Galvojo galvojo, ir rado atsakymą (po 5 minučių). Su 9T. Flop - Kx3x5x, Turn - Jx, River - Qx. Norėjosi apsivemti po tokios sekos, bet nepakankamai pavalgęs, ko gero, buvau...

Gavau €115 + du skalpus po €25 paėmiau. Abidna. Ir vėl "nepaėjo". Tik šįkart nereikėjo, kad man kažką atverstų, būtų užtekę oponentui tiek "neprivartyti". Taigi lietuvišką last longer laimėjo lazeris, tačiau turnyre jis irgi neužsibuvo. Turbūt dar skaudžiau atsisveikinti su turnyru, kai rizikuoji visais žetonais turėdamas karalių porą ir puikias galimybes dvigubintis, tačiau oponentas su AK pagauna tūzą tarp bendrų kortų...

Kadangi grynųjų pinigų žaidimai man ne prie širdies, tai šios kelionės pokerio porcija buvo baigta. Džiugu, kad geras oras leido kitas dienas pasimėgauti Talinu. Pasivaikščiojome uoste, senamiestyje, parkuose - daug žingsnių, gražių vaizdų ir teigiamų emocijų. Norisi tikėti, jog ne paskutinį kartą laimėjau pakuotę ir pokerį derinau su laiku šeimai.

P.S. Savo Facebook puslapyje kelionės metu skelbiau mini-konkursus. Viename jų klausiau, su kuo pokerio fanai vyktų į panašią kelionę. Tikrai maloniai nustebino tokiam nuotykiui pasiimsiančių antrąją pusę (ar net visą šeimą) skaičius!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19