Varna Poker Cup 2015 finalas

Finalinę dieną pradėjau kaip vienas mažiausiai žetonų turinčių žaidėjų. Burtai lėmė aštuonvietį stalą su absoliučiu turnyro lyderiu po dešine.
Jo žetonų bokštai buvo 10 kartų vertingesni nei mano (340 ir 34 tūkst.). Tačiau pokeris tuo ir žavus, kad kol turi nors vieną žetoną, tol turi galimybę atsitiesti ir tapti prizininku.

Gera žinia buvo ta, jog prie stalo daugiau nebuvo nei vieno perkopusio šešiaženklę sumą. Vienas turėjo maždaug vidurkį, o visi kiti buvo mažesni. Vienas žaidėjas iš maišelio išritino 5 žetonus – 3 geltonus (5 tūkst. vertės) ir 2 mėlynus (1 tūkst. vertės). 4 didieji privalomieji statymai. Visiems buvo labai juokinga. Įskaitant ir šio mono spektaklio aktorių.

Turnyre likę 37 žaidėjai (iš 211), prizinis fondas padalintas į 18 dalių.

16 lygis – 2000/4000 (500)
Dealer button burtai lėmė, jog dalintojo žymeklis pastatomas ketvirtoje pozicijoje. O tai reiškia, jog aš iškart dedu didįjį privalomąjį statymą. Tikrai ne pati maloniausia procedūra, kai savo sąskaitoje neturi pakankamai turnyrinės valiutos. Visi iki SB nusimeta, o ten sėdintis turnyro lyderis taria „all-in“. Kaip ir aiški strategija – gavo idealų stalą spausti turimu žetonų kiekiu. Pakeliu kortas – 3♠3♣ – pamąstau, jog turėsiu laimėti monetos metimą. Ir ne vieną, jei noriu patekti į prizines vietas.
Atsakau. Chipleader labai nenustemba, atverčia 6♣9♣ – turime monetos metimą. Bendrosios kortos T♥A♦84Q atneša man taip reikalingą pasidvigubinimą. Kylu iki 71 tūkst.

Padalinimas Nr. 4Nusimetu A♣T♦ po to, kai chipleader atlieka 4-bet į shortstack sustūmimą.
Padalinimas Nr. 12Radęs K♦Q♠ vidurinėje pozicijoje, atlieku minimalų kėlimą ir nusimetu, sulaukęs permušimo iki 21 tūkst.
Padalinimas Nr. 15Su 8♠8 buvau pasiruošęs atsakinėti į sustūmimą. Atidariau iki 8500, tačiau nesulaukiu nei vieno atsakymo. 

Pasibaigus šešioliktam lygiui turiu 62.5 tūkst.
* * *
17 lygis – 2500/5000 (500)
Lieka mažiau nei 30 žaidėjų, mane perkelia prie kito stalo.
Padalinimas Nr. 25Pirma ranka prie naujo stalo, UTG randu T♦9♦, tačiau neišdrįstu stumti į stalo vidurį turimų žetonų.
Padalinimas Nr. 27UTG+1 atidaro iki 14000, greta jo sėdintis naujasis turnyro žetonų lyderis atsako. Visi iki manęs nusimeta, o aš SB pozicijoje randu 6♠6♦ – mintyse pasikalbu su savimi, darkart pažiūriu į oponentus. Pamatęs šiokį tokį nustebimą, kurį sukeliu savo svarstymu, nusprendžiu, jog čia nebloga proga bandyti pasidvigubinti, kadangi atsakinėjęs pilietis (pirmoje dienoje su labai marginaliom kombinacijom) buvo linkęs žiūrėti bendras kortas, o turėdamas stipresnę pradinę kombinaciją ją aršiai gindavo statymų kėlimu.

Žinoma, kad tiesiog norėjosi pasiimti stalo viduryje jau esančius žetonus be kovos. Tačiau buvau nusiteikęs sulaukti ir originalaus agresoriaus atsakymo. Taip ir buvo. Tiesa, jis dar perklausė mano žetonų kiekio, pažiūrėjo į už jo esantį oponentą ir atliko pakartotinį permušimą visais turimais žetonais. Dabar jau nebebuvau tikras, jog metame monetą. 
Tačiau mano laimei – tai buvo tradicinės lenktynės – jo rankoje AK.

Bendrosios kortos 74♠457♠ buvo palankios man, ir kylu iki 119 tūkstančių.

Pasibaigus septynioliktam lygiui turiu 117 tūkst.
* * *
18 lygis – 3000/6000 (500)
Padalinimas Nr. 34UTG randu A♠Q♠ ir keliu iki 12500. Visi iki BB nusimeta. O pastarasis sustumia kiek daugiau nei 100 tūkst. Jei atsakau ir pralaimiu, man lieka 2 didieji privalomieji statymai. Burbulo fazė čia pat. Ilgai svarstau. Oponento kūno kalba sufleruoja dvejopą atsakymą. Dar minutę-kitą pasikankinęs atsakymo neradau. Klaida?
Padalinimas Nr. 41Po kelių rankų gaunu A♣K ir keliu iki 14 tūkst. bandydamas išprovokuoti permušimą ar sustūmimą, kadangi atmosfera įkaitusi, ir tokie susišaudymai tampa itin dažni. Visi nusimeta.
Paaiškėja, kad turime bubble bubble stadiją (20 žaidėjų).

Pasibaigus aštuonioliktam lygiui turiu 98 tūkst.
* * *
19 lygis – 4000/8000 (1000)
Padalinimas Nr. 47Dalintojo pozicijoje pakeliu pirmą kortą – A ... pakeliu antrą – 6 – oponentai tik ir laukia veiksmo. Privalomuosius statymus tikrai gins. Bent vienas. O gal ir abu. Nusimetu. SB kelia, BB permuša visais turimais, SB po kelių akimirkų randa atsakymą. KJ vs KT, pastarasis laimi su eile.

Dar keli padalinimai, lieka 19 žaidėjų. Prasideda hand-by-hand žaidimas. Prie kitų stalų yra už mane mažesnį žetonų kiekį turinčių žaidėjų, todėl neskubu nei atsižaidinėti iš SB su Q♦J♠ nei bandyti pasipelnyti su A♠9, kai UTG atlieka nestandartinį limp. Sekančioje rankoje nusimetu ir K9, nes prie kitų dviejų stalų all-in & call situacijos.

Burbulas sprogsta. Lieka 18 žmonių. O mano sąskaitoje vos 60 tūkstančių.

Padalinimas Nr. 61Ramu. Pinigai pasiekti, minimalus planas įgyvendintas. Nors dienos starte tai atrodė itin sudėtinga užduotis. UTG randu J♣8♣ ir sudedu turimus 44 tūkstančius turnyro valiuta. Iškart už manęs esantis žaidėjas permuša visais turimais. Ir suprantu patekęs į bėdą. Bėda pakankamai didelė – žaidžiu prieš K♦J♦. Pirmos trys bendros kortos: K9♣7♦ ir mintyse sau ištraukiu trūkstamą dešimtakę. Ant River. Dalintojas verčia ketvirtą bendrą kortą – 4 – taip ir turi būti. Na, ir tiesos akimirka. Verčiama korta. Matau, jog skaičiukas. Atverčia. Bingo! T
Surenku eilę ir ką tik mano nuosavybe tapusius žetonus. Vėl šešiaženklė zona – 106 tūkstančiai.

Padalinimas Nr. 62Nusimetu 99♥ vėlyvojoje pozicijoje po to, kai ilgai nežaidęs žydas solidžiai pakelia, o už jo sėdintis stalo žetonų lyderis, nepiktnaudžiaujantis savo padėtimi, atlieka pakartotinį permušimą. Gaila, bet tikrai turiu nusimesti. Dar po kelių akimirkų įvyksta tai, ko ir buvo galima tikėtis – minėtų dviejų žaidėjų žetonai suvažiuoja į stalo vidurį – KK vs AJ. Lieka 16 žaidėjų.
Greituoju būdu patikrinęs situaciją prie kitų stalu, nusimetu A4 ir netrukus džiaugiuosi tokiu sprendimu, nes krenta du žaidėjai. Netrukus dar vienas krituolis – lieka 13 pretendentų į čempiono titulą.
Padalinimas Nr. 69Po ganėtinai pasyvios atkarpos, kai atsisveikindavau su viena pradine kortų kombinacija po kitos, gaunu progą iššauti. 44 nesutinka pasipriešinimo, ir aš tuo visai džiaugiuosi, kadangi geriausiu atveju būčiau monetos metimą gavęs. Lieka 12 žaidėjų.

Pasibaigus dvidešimtam lygiui turiu 103 tūkst.
* * *
Dvidešimt pirmas lygis – 6000/12000 (1000)
Padalinimas Nr. 72Dalintojo pozicijoje buvęs žaidėjas įmeta pilką (25 tūkst. vertės) žetoną neištardamas nei žodžio. Krupjė žiūri klausiamai, žaidėjas bando sakyti, jog norėjo kelti, tačiau aš pasakau, jog čia „Call“. Oponentas per daug nesispyrioja. SB prideda trūkstamą statymą, aš pakeliu kortas – 6T – check.
Nežinau, kaip bet pavyko su check nukeliauti iki River, kur darkart „į pilvą“ užbaigiu eilę. Tačiau nedidinu apsuku, nes guli ir galimas Flush. Pasiimu banką.

Padalinimas Nr. 74Randu A♠T♥ UTG+1 pozicijoje ir sudedu visus turimus žetonus. Daugiau norinčių nėra, susirenku privalomuosius statymus ir ante.
Padalinimas Nr. 80UTG randu A♥A♦ ir vėl šaunu all-in tikėdamasis, kad „atsibodau“ ir gausiu atsakymą. Deja. Pirmąkart per 10 valandų gautos raketos atneša tiek pat, kiek ir daugumą kitų sušovimų. Lieka 11 žaidėjų.

Pasibaigus dvidešimt pirmam lygiui turiu 125 tūkst.
* * *
Dvidešimt antras lygis – 8000/16000 (2000)
Padalinimas Nr. 88Duriu su 4♠2♠ iš SB pozicijos, kai niekas iki manęs neparodo noro žaisti. BB smarkiai susierzinęs nusimeta.
Lieka 10 žaidėjų. Suformuojamas neoficialus finalinis stalas.
Du padalinimai – krenta žaidėjas. Liekame devyniese.
Padalinimas Nr. 94UTG pozicijoje randu A♠K♠ ir pastumiu už linijos savo kuklų 126 tūkst. vertės bokštelį. UTG+2 randa atsakymą. Visi kiti nusimeta. Atverčiame kortas – ir vėl klasika! Oponentas turi 99♠. Pirmos trys kortos džiugina akį – AK7, tačiau Turn atplukdo vieną iš dviejų varžovui tinkančių kortų – 9 ...ir čia jau nebetikiu, jog pavyks išsigelbėti ant River pamatant tūzą arba karalių. Krupjė atverčia iki karaliaus dar nepribrendusį J ir esu priverstas kilti nuo stalo.

Jausmai dvejopi. Liūdna, kad iškritau. Nori-nenori visada patekęs prie finalinio stalo, nors akimirką pagalvoji apie aukščiausią laiptelį. Iš kitos pusės džiugu, kad išsikapsčiau iš nepavydėtinos padėties, kurioje buvau finalinės dienos starte. Jei kas būtų tuo metu pasiūlęs devintą vietą, būčiau su džiaugsmu tokį pasiūlymą priėmęs.
Anyway, buvo smagu. Nepaisant to, kad kažkiek nejauku sėdėti tarp augalotų bulgarų savo kalba emocingai kalbančių ir kartais grėsmingai stalą trankančių. Paskutinius turnyrus žaidžiau Londone, Kopenhagoje ir Taline, tai tokių dalykų tiesiog nemačiau. O čia saulėtoje Bulgarijoje kiek netikėtai gūdūs 2005-ieji man iškilo prieš akis, kai šitaip emocijas reikšdavo kas antras prie stalo Fortūnos išjuoktas tautietis Vilniuje ar Kaune.

Turnyras baigėsi. Link pabaigos artėja ir atostogos. Ir vėl degu noru vakarais žaisti atrankas į gyvus turnyrus, vėl norisi keliauti į laisvalaikio žaidėjams subalansuotus renginius, dar ir dar kartą norėtųsi atsisėsti prie finalinio stalo.

Įdomioji statistikaTūzų, damų, valetų ir dešimtakių porą per dvi žaidimo dienas (beveik 11 valandų gryno žaidimo) gavau vos po kartą, karalių poros nesulaukiau iš viso. 99 ir 88 gavau po du kartus. 77 nemačiau. Po kartą šešiaakių, keturakių ir triakių porytę turėjau. Penkiaakių ir dviakių – neteko.

AK turėjau 3 kartus, AQ – 2. Iš turnyro pašalinau 3 žaidėjus. Visais turimais žetonais rizikavau 7 kartus.

Monetos metimo situacijoje buvau atsidūręs 4 kartus (AK vs 99 – lost, 33 vs 69 – won, 66 vs AK – won, AK vs 99 – lost). Du laimėjau, du pralošiau. Įdomu tai, kad abu pralošti buvo, kai su AK iššokau prieš 99. Abu kartus pagavau man tinkančią kortą, bet oponentai abu kartus truktelėjo set.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024