Eiline diena to nepavadinsi

Taigi į antrą Unibet Open pagrindinio turnyro dieną patekau ketvirtą kartą (tiek, kiek dalyvavau šios serijos turnyruose).
Tačiau įprastai būdavau su vidutiniu žetonų kiekiu, išskyrus 2014-aisiais vykusį etapą Taline, kur turėjau 20 didžiųjų privalomųjų statymų. Į Antverpeno pagrindinio turnyro antrą dieną patekau kaip absoliutus autsaideris (15,900). O būsimas lygis - 1,200/2,400 (300). 

Iš 321 startavusio žaidėjo po 10 valandų gryno žaidimo liko apvalus šimtas. Prizus dalinsis Top36. Atrodo, ranka pasiekiamas tikslas, kadangi 1/3 gaus pinigų. O ant finalinio stalo netgi labai nemažai jų guli. Nugalėtojo, be išskirtinės taurės su deimantu, laukia ir daugiau nei 70 tūkst. eurų. Svajok, tikėk ir siek! 

Kažkaip taip ir atėjau nusiteikęs. "Du greiti double-up, ir vėl žaidime". Taip mintyse save programavau. O jei nepasiseks - nieko tokio, bus tų turnyrų. Gerai pailsėjęs, sočiai ir skaniai pavalgęs. Žodžiu, visomis prasmėmis pasiruošęs kalnus nuversti. Belaukiant antros dienos starto, susipažinau su portugalu Alex, kuris žaidžia grynųjų pinigų žaidimus. 7 metus, profesionaliai - kartu su broliu ir draugu nuomojasi ofisą tai veiklai. Pakalbėjome ne tik apie pokerį, bet ir apie šeimą, sportą, laisvalaikį.

Antra diena prasideda gera žinia. Burtai lėmė 8 vietą prie stalo, o dalintojui - 2. Bloga žinia ta, kad man iš kairės sėdi Mateusz Moolhuizen. Dar blogesnė yra ta, kad prieš jį beveik 275 tūkst. žetonais.

Pirma ranka - 2♦4♣ - nusimetu.
Antra ranka - AQ - iki manęs visi išsimeta, o aš dedu all-in. Dalintojo pozicijoje sėdintis tautietis Laimutis Karvelis irgi sudeda visus turimus žetonus. Rodo Q♥Q♠ ir man reikia sėkmės šypsnio. Ištariu "One time". Ir vos atvertus pirmas tris kortas, matau pūpsintį [As]. Apsidžiaugiu, žinoma. Kylu beveik iki 37 tūkst. Tada persimetu keliais sakiniais su M.Moolhuizen, kuris replikavo, jog "one time" reiktų naudoti atsakingiau, pavyzdžiui, prie finalinio stalo. Aš pajuokauju, kad šita taisyklė tinka profesionalams, o tokiam žuveliokui kaip aš galioja kita - vienas kartas per lygį.

Sekanti ranka - QQ - veiksmų laisvės nėra - all-in. Gaunu atsakymą už poros pozicijų nuo manęs sėdinčio belgo, kuris skuba atversti valetus. Turbūt tikėjosi žaisti monetos metimą, blogiausiu atveju. Ir labai raukosi pamatęs mano damas. Bendros kortos jėgų pusiausvyros nepakeičia, ir kylu beveik iki 79 tūkst.

Wow wow wow! Ta prasme, būna sapnuoji, kartais svajoji. Bet kažkaip sunku patikėti ir realiai suvokti, jog per 10 minučių beviltiška situacija pasikeitė į pakenčiamą. Iki vidurkio dar buvo toli, bet stumti visų žetonų artimiausiu metu poreikio nebebuvo.

Tada visą orbitą praleidau. Sulaukiau AQ ir pakėliau iki 5,200. Gavau du atsakymus. Nutariau neforsuoti, jei nepataikysiu su Flop. Pirmosios trys bendros kortos: J83c. Check, check, check. Ant Turn atveria J ir aš vėl tikrinu, nes absoliučiai nesuprantu, kur randuosi, o tikrintis investuodamas šioje stadijoje nenorėjau. Prasideda fejerverkai. 7,000 statymą palydi 17,000 permušimas. Traukiuosi. Ir jie ten žaidė toliau iki showdown suformuodami 100 tūkst. banką.

Vėl buvo periodas su nežaidžiamomis kortomis, be galimybių išnaudoti poziciją. Ir su 67 nutariu prisijungti iš BB pozicijos į 3 žaidėjų banką, kur kiekvienas investavo po 5,200. Pamatau tris paveiksliukus ir esu priverstas trauktis po pirmo statymo.

Prasisuka dar viena orbita. Žetonai tirpsta. Didelės ante daro savo. Bandau vogti privalomuosius statymus minimaliu kėlimu iš dalintojo pozicijos, tačiau SB sėdintis M.Moolhuizen atlieka permušimą, o BB buvęs žaidėjas (su valetais įvažiavęs į mano damas) sustumia visus turėtus. Nusimetu.

Po vienuolikos lygių turiu 50,600 ir keliaujame žaisti 1,600/3,200 (400). Antroje lygio rankoje sulaukiu 44 ir iš UTG sudedu viską. Atsakymų nėra. Tada BB pozicijoje gaunu AK ir vėl kartoju tą patį, kai SB pozicijoje buvęs žaidėjas pakėlė iki 8,000. Atsakymo nesulaukiu.

O tada dvi orbitas nusimetinėjau, kol BB pozicijoje sulaukiau AT. SB kelia iki 8,000. Tai vienas iš stalo žetonų lyderių, žaidžiantis daug rankų. Vėl ryžtingai stumiu savo kuklią krūvelę, ir sulaukiu staigaus atsakymo - KK. Tarp pirmų trijų bendrų kortų pasirodo ir K. Stebuklas neįvyksta (runner-runner straight man neatverčia) - good game, kylu nuo stalo.

70 vieta iš 321. Nieko gero. Bet darkart įsitikinau, jog pokeryje nieko nėra neįmanomo. Dar vienas Fortūnos šypsnis, ir rezultatas galėjo būti visiškai kitoks. Pasiekiau stadiją, kur kas antras žaidėjas pelnė piniginį prizą. Dar vienas pasidvigubinimas būtų priartinęs prie vidurkio. Bet negaliu keiktis, nes dienos pradžioje su AQ laimėjau prieš damas.


Kita stotelė - Praha. O tada jau ramus periodas namuose, kurie žmonos dėka jau dabar visomis prasmėmis kvepia šv. Kalėdomis.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19