ICE 2017: pokeris, sporto legendos ir tendencijos

Gėda prieš save, kadangi vienas iš naujametinių pažadų buvo dažniau rašyti. Tačiau "gyvenimo skuba" vis pakiša vieną pasiteisinimą po kito, o mintys lieka suktis galvoje ar nugula užrašinėje išmaniajame telefone. Taip ir gavosi, jog daug įspūdžių sukėlusią kasmetinę kelionę į Londoną aprašinėju po daugiau nei mėnesio...

Žinoma, prie šio įrašo atsiradimo ženkliai prisidėjo prezentacija, kurią buvome prisižadėję paruošti kolegoms ir nupasakoti, kaip atrodo didžiausia azartinių lošimų tematikos paroda. Tai renginys, kurio kasmet didėjantis populiarumas ir lankytojų skaičius manęs nebestebina. Tiesa, nebėra ir tokių novatoriškų sprendimų, kurie priverstų aikčioti. Tik nežinau, ar taip nutiko dėl mano ženkliai apkarpyto laiko kitų stendų tyrinėjimui, ar iš esmės "atbukau", ir įvairios naujienos mažiau emocijų kelia, ar inovacijų žingsniai nebe septynmyliai.

Kalbant apie skaičius, tai šįmet savo paslaugas labai skirtingo dydžio stenduose pristatė 562 kompanijos. Pradedant vos keliais kvadratiniais metrais ir baigiant beveik futbolo aikštės plotu. Per tris dienas parodoje atsižymėjo 30,213 unikalių lankytojų iš viso pasaulio. Organizatoriai džiaugiasi šeštus metus paeiliui fiksuojamu augimu, o pats galiu tik su šypsena prisimint bei palyginti asmeninę patirtį 2012-aisiais ir dabar.

Didelis skirtumas. Visų pirma, dėl to, jog pirmąkart į ICE vykau kaip B2C bendrovės atstovas. Vykome su kolega (dviese), ieškome potencialių tiekėjų, įdomių bei inovatyvių sprendimų ir produktų, kuriais galėtume papildyti siūlomų paslaugų krepšelį. Dabar (beveik jau trejus metus) dirbu B2B įmonėje ir ICE paroda yra puikus renginys susitikti su esamais klientais, prisistatyti naujiems bei paieškoti naujų potencialių partnerių.
Istorija, prestižas, patogi lokacija, specializacija, masiškumas, įvairiapusiškumas - ši paroda turi viską, ko reikia nišiniam verslui.
Pasirengimas dalyvavimui 2017-ųjų parodoje prasidėjo besibaigiant 2016-ųjų paskutinei ICE dienai, kai buvo rezervuotas stendo plotas. Taip pat ir šįmet. Tik vis labiau augant renginio populiarumui, iškart rezervavome ir viešbutį, kuriame pastaruosius metus vis apsistodavome. Delegacija viršija 20 žmonių, tai norint apsistoti vienoje vietoje, tenka apgyvendinimu pasirūpinti gerokai iš anksto. Negana to, nakvynės kaina tomis dienomis (kaip ir per kitus masinius renginius, ko gero) būna išaugusi daugiau nei dvigubai.

Kaip ir ankstesniais metais, taip ir šįmet, netrūko esamų sporto žvaigždžių bei legendų. Teko skaityti, jog parodoje lankėsi buvęs boksininkas Franklin Roy "Frank" Bruno. Su fanais mielai fotografavosi bei autografus dalijo stipriausias Britanijos žmogus Eddie "The Beast" Hall, smiginio meistrai Gary "The Flying Scotsman"Anderson, Michael "Mighty Mike" van Gerwen, Raymond "Barney" van Barneveld, Phil "The Power" Taylor bei itin daug skambių titulų savo karjeroje iškovojęs, vienas geriausiai žinomų kairiojo krašto gynėjų futbolo istorijoje, Roberto Carlos da Silva.
Taip bandoma pritraukti dėmesio, o tuo pačiu ir daugiau lankytojų. Galbūt susidomėjimas virs naudinga pažintimi. Minėtos sporto legendos it magnetai traukė smalsuolius į konkrečius stendus. Tačiau buvo ir personažų, kurie vaikščiojo po ekspozicijų centrą. Vieni dalino skrajutes, kiti patys "transliavo" vieną ar kitą žinutę (su papildoma lentele).

Manau, galima drąsiai teigti, jog azartinių lošimų industrija vaikosi madų ir stengiasi "kalti geležį, kol karšta", t.y. naudojasi tuo, kas populiaru. Lošimo automatų (slots) žaidimų personažais tampa žinomi žmonės, filmai ar serialai. Praėjusiais metais sukurti bei jau kurį laiką lošėjų mėgstamiausi žaidimai yra Jimi Hendrix, Michael Jackson: King of Pop, Guns n'Roses, X-Men, The Incredible Hulk. Tiesa, tai nėra nauja tendencija, kadangi istoriniai ar filmų personažai žaidimuose naudojami daugiau nei dešimtmetį (Cleopatra, Romeo and Juliet, Sinbad, Superman, Rambo, King Kong).

Praėjusiais metais per parodą su vienu kolega susilažinome, kad iki rugsėjo 1-osios numesime svorio (tiek, kad kiekvienas svertume po 90kg), tačiau abiems pritrūko valios. Apie šias lažybas užsiminiau neatsitiktinai... Artėjant futbolo sezonui, atsidūstu dėl savo įpročių ir nemažėjančio svorio, bet tuo pačiu suprantu, jog nieko nekeisdamas negaliu tikėtis kitokio rezultato. Žodžiu, reikia ieškot stimulo viduje.

Na, ir pabaigai reiktų apie pokerį brūkštelti, ko gero. Taigi vos atskridęs į Londoną, skubėjau į Aspers Casino pokerio kambarį Westfield Stratford City prekybos centre, kur vyko 888 Max Live turnyras (įpirka £110). "Įšokęs į važiuojantį traukinį" (užsiregistravau prieš pat vėlyvos registracijos pabaigą), išlaukiau dienos pabaigos (kitaip nepavadinsiu to ilgo maratono, kurio pabaigoje spengianti galva buvo it švininė) ir sekmadienį grįžau kovoti dėl prizinių vietų.

Norisi papasakot atmintim įstrigusią ranką. Taigi antra diena, artėjame prie ITM. Turiu ~135K, t.y. kiek mažiau nei vidurkis; iš vėlyvos pozicijos minimaliai pakeliu iki 10K, SB išsimeta, BB prisijungia.

Flop: K♦ 9♣ T♠

BB tikrina (check), aš nerūpestingai (lyg nuspėjamą continuation) įridenu dar 10K, BB atsako.

Turn - A♥

BB ir vėl tikrina, o aš įdedu 25K. BB pakankamai greitai randa atsakymą.

River - 7♠

BB trečią kartą tikrina. O aš sušaunu visus turimus (apie 90k).

Oponentas pradeda skaičiuoti, garsiai atsukinėti įvykių eigą, žiūrėti į mane, tada tyrinėja žetonus prie savęs ir stalo centre. Matydamas gerą progą, bandau sužaisti bonus round. Atvirkštinės psichologijos pratimukai, tada dar keli pasitikrinimo manevrai ir šaunu frazę, kuri tuo metu atrodo tinkamiausia... "I think you folded already. Twice" - oponentas susimėto galutinai, ir atsako. Tik tam, kad pamatytų mano "pagerintą" eilę (Q♦ J♦). Tai buvo viena svarbesnių turnyre, kadangi premium kortos nelankė, o iki galo sužaisti teko itin retai. Dažniausiai viskas sprendėsi iki Flop arba po jo. Po 8 valandų kovos pasiekiau finalinį stalą, prie kurio kiek pritrūko sėkmės. Taigi užimta penkta vieta (iš beveik keturių šimtų žaidėjų) man tiko ir patiko.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19