Ilgai lauktos atostogos 2017: intro Londone

Grįžome. Sveiki, gyvi, laimingi, pailsėję. Bet vis neradau laiko sudėlioti kėlionėje rašytų įspūdžių. Geriau vėliau nei niekada.

Gegužės 20 d., šeštadienis
Vakar buvo ilga ir skirtingų potyrių kupina diena, o šiandien nemažą dienos dalį praleidome keliaudami. Pamatę orų prognozę penktadieniui susiplanavome vizitą į Natural History Museum. Tačiau ir “visagalis” Google kartais klysta - ale, ne pirmąkart “į geresnę” pusę suklydo, kai paruošė lietui, o danguje švietė saulė.
Visų aprašymų neskaitėme, visų siūlomų interaktyvių stendų neapžiūrėjome, tačiau pakankamai nuodugniai susipažinome su muziejaus ekspozicija. O ji tikrai įspūdinga! Baltas pavydas apima, kai matai įvairaus amžiaus moksleivių (įskaitant ir pradinių klasių) grupes su sąsiuviniais ieškančius atsakymų į specifinius klausimus, ar telefonais fiksuojančius įdomius/reikalingus eksponatus.

Ta prasme, taip mokytis juk kur kas įdomiau. Tikiu, jog ir įsidėmit ar suvokti pakankamai sudėtingus dalykus tokiu būdu žymiai paprasčiau. Tokias grupes (lydimas mokytojų) teko matyti ir kituose muziejuose ankstesnių vizitų Londone metu.
Po daugiau nei tris valandas trukusio apsilankymo NHM buvome ganėtinai išvargę, tačiau žmonai įsijungė “antras kvėpavimas”, kai apsilankėme PRIMARK. Taip, kaip galėčiau žaisti pokerį valandų valandas, taip ji, sakė, mielai ten vaikščiotų… ir nuovargio it nebūta!

Na, o man malonus nuovargis nusiplovė Asahi alumi po gardžių pietų PING PONG restorane. Kažkaip tada ir žmonai “pasiganyt” po parduotuves leidau, ir sugalvojau planą-chuliganą vakare pažaisti pokerį. O ką daryt, kai likusi šeimyna aštuntą eina miegot. Tiesa, man irgi toks noras pastaruoju metu dažnai kildavo.

Tačiau ne tada, kai esu Londone ir turiu galimybę pasimėgauti žaidimu. Dėmesį patraukė kassavaitinis turnyras su 60 svarų sterlingų įpirka ir net 10 tūkstančių prizinio fondo garantija. Startuojama su 30.000 ir žaidžiami 30/20 minučių lygiai.
Per pirmus keturis lygius pasivažinėjau amerikietiškais kalneliais. Buvau nukritęs ir iki 20.000, buvau ir pakilęs iki 55.000. Tačiau į pertrauką išėjau su pradiniu žetonų kiekiu. Tuo metu vidurkis kiek viršijo 40.000. O žaidimas buvo pakankamai “minkštas”. Teko žaisti vos prie poros stalų, bet gerų ir itin gerų žaidėjų nesimatė. Kalbu apie tokius, kurių prisibijočiau ar vengčiau veltis į bendrus bankus. Tiesiog kelis kartus “perpirko” ir teko oponentui ištarti “nice hand”.

Pasibaigus pakartotinių įpirkų periodui, paaiškėjo, jog garantija buvo šiek tiek viršyta, ir už pirmą vietą paskirta virš 2600 svarų sterlingų. Sakyčiau, labai smagus išmokėjimas, lyginant su įpirka. Tačiau neteko vargti iki paryčių dėl šio skanaus kąsnelio, nes viskas baigėsi septintajame lygyje, kai po permušimo ir pakartotinio permušimo, sudėjau visus turimus žetonus su A♠ K♥ - tuo metu turėjau maždaug 20 privalomųjų statymų bokštelį. Gavęs kovoti prieš du oponentus, supratau, jog atsilieku ir teks pasigauti vieną iš tinkamų kortų. Tačiau oponentai buvo silpnesni - K♦ J ir J♣ T - bent iki atverčiant Flop, kuris tiesiog “nužudė” - K♠ Q♦ 9 - vimt.

Prausiamas mažų lietaus lašelių, skubu į viešbutį. Eidamas suprantu, jog dabar atostogų pokerio planai keliasi į virtualią erdvę. Tiesa, nesu tikras, jog galėsiu iš Ispanijai priklausančios Tenerifės salos prisijungti… Fingers crossed.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19