Pirmi kartai: Amsterdamas ir iGSS

Nepaisant to, jog azartinių lošimų versle (viena ar kita forma) sukuosi jau daugiau nei 15 metų, savo spalvingumu Las Vegasui prilygstanti Olandijos sostinėje iki šiol nebuvo mano aplankytų miestų žemėlapyje. Tiesa, specializuota parodai bei teminiai susiję renginiai ten pradėti organizuoti ne taip ir seniai.

iGaming Super Show šiųmetėje programoje buvo Global Lottery Messenger forumo konferencija, "sutikimo gėrimai", oficialus "tinklo mezgimo" vakarėlis, pagrindinė paroda su konferencijomis, uždarymo vakarėlis bei atsipalaidavimo sesija pasiplaukiojant laivais.
Pasiruošimas dalyvavimui parodoje prasidėjo prieš pusmetį (grįžus iš Londono vasario mėnesį). Amsterdame vykstantis renginys, žinoma, neprilygsta ekspozicijų salės dydžiu, dalyvių ar lankytojų skaičiumi, tačiau “galvos skausmo” bei derinamų reikalų užtektinai. Kadangi asmeniškai dalyvavau pirmąkart, tai buvo šiek tiek nerimo dėl to, ką rasiu. O radau ganėtinai lėtą tempą, mažą intensyvumą ir “lengvą” atmosferą.

Žiūrint iš verslo perspektyvos, gera terpė ramiai pasikalbėti su esamais klientais bei užbaigti pradėtas derybas, pasirašyti derintas sutartis. Visiškai naujų kontaktų taip pat buvo. Tačiau gal kiek mažiau nei tikėjausi. Tačiau pardavėjai tikrai nesiskundė darbo stoka liežuviams. Buvo su kuo maloniai pabendrauti, kam “nuo nulio” siūlomas paslaugas pristatinėti, su kuo ir ilgai trukusias derybas “uždaryti”. Susitikimai vyko ne tik parodos metu, nes rengėjai pasirūpino solidžia programa, kurioje numatytos galimybės pajausti daugiau Amsterdamo buvo puikiai suderintos su naujų santykių užmezgimu ir gero laiko praleidimu.

Mano pažintis su Amsterdamu iš esmės apsiribojo itin smagiu pasivaikščiojimu po centrą bei jo apylinkes. Atvirai sakant, nelabai patiko, nes nuolat persekiojo jausmas, kad kažkam esi kliūtis. Kalbu apie dviratininkus, tramvajus ir kitais būdais judančius gatvėmis bei keliukais. Dviračiams pritaikyta infrastruktūra fantastinė. Ale, kai pėsčias pradeda jaustis nesaugiai parke, t.y. turi eiti siauru akmenukais grįstu kelkraščiu, nes “įprastas kelias” dedikuotas dviratininkams, tai nelabai kažką…


Lėtai ir nuolat nesidairydamas į šalis tiesiog nepasivaikščuosi, nes nuolat zuja dviračiai. Ir man tas nelabai patiko. Architektūra, kanalai, lankytini objektai - miesto spalvingumas ir kitoniškumas tikrai patiko, tačiau tas nuolatinis jausmas, kad gali būti partrenktas šiek tiek numušė norą džiūgauti ir galvoti apie grįžimą su šeima.

Kitas dalykas kritęs į akis - kainos. Jos tikrai nustebino. Kažkaip anksčiau turėjau tokią nuomonę, jog Londone brangu. Kituose Europos miestuose (neskaitant Kopenhagos), kur per pastaruosius septynis metus teko lankytis, kainos buvo kiek mažesnės. O čia - ne. Labai daug turistų - taip. Miestas tai išnaudoja - tikrai taip.

Kuo nustebino paroda? Vargstančių įvairiuose kostiumuose skaičiumi - dinozauras, panda, animacinių filmukų bei kompiuterinių žaidimų personažai. Nežinau, ar grįžta senos mados, ar tiesiog mažesnėje erdvėje jų atrodė labai daug, nes Londone šito formato reklamos, mano akimis, buvo gerokai mažiau.

Kaip ir prieš kiekvieną pirmą kartą, buvo šiek tiek nerimo ir jaudulio, tačiau vertinant visumą, likau labai patenkintas paroda bei nuotykiais Amsterdame. Labai vertinu naujas pažintis bei galimybę pabendrauti su bendradarbiais kitoje aplinkoje. Itin smagus buvo daugiau nei šešiolikos kilometrų pasivaikščiojimas pirmadienį, apžiūrint lankytinus objektus, fotografuojant mūsų akims egzotinius pastatus, objektus bei "pramogoms skirtas" priemones.
Išskirtinio miesto gatvių pažinimas daugiau nei 22 tūkstančiais žingsnių, gyvenimiškų situacijų kaleidoskopas, patirties perdavimas jaunesniems kolegoms, nesveiko maisto degustacijų seansai, įspūdingas Vilniaus "Žalgiris" žaidimas atnešęs pergalę ir daug juoko iki ašarų.

Išvyka į Amsterdamą buvo geras kokteilis!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Planus koreguojantis COVID-19