Tallinn Showdown 2017: spindintys burbulai

Susigriebiau, kad 2017-ųjų liepa man bus įsimintina pirmais kartais. Buvo vizitas į Amsterdamą, o mėnesio pabaigoje su kolega-draugu vykau į Tallinn Showdown festivalį. Pirmąkart į pokerio seriją užsienyje vykau "tuščias", t.y. nelaimėjęs pakuotės atrankoje. Tiesa, OlyBet sąskaitoje turėjau bilietus į šalutinius turnyrus (€220 ir €110).

Keliavome automobiliu, todėl "apšilimui" (prieš rimtesnes kovas Estijos sostinėje) vienai nakvynei apsistojome Rygoje. Užsiregistravome į €25 +2R turnyriuką. Pasibaigus vėlyvai registracijai, paaiškėjo, jog antradienio vakarą turnyras sudomino 61 kortų mylėtoją. Viskas ganėtinai neblogai klostėsi ir su draugu stabiliai keliavome finalinio stalo link. Turbūt ilgai prisiminsiu šio tunyro paskutinę pertrauką, kuomet likus dvylikai žaidėjų, abu turėjome solidžius šansus patekti prie finalinio stalo ir į prizininkų gretas (Top 8).

Po beveik valandos, apie ketvirtą ryto, sliūkinom viešbučio link. Draugas liko vienuoliktas, aš - devintas. Em... gavau "draudimą", bet planas buvo ne toks! Kolega su AQ pralaimėjo lemiamą ranką prieš AJ, o aš monetos metime su septynakių poryte neatsilaikiau prieš tūzą. "Oh, well - viskas prieš akis", galvojau vilkdamas koją už kojos tą ankstų rytą.

Poilsio trūkumą turėjo kompensuoti sustojimas prie jūros Latvijoje ir pietūs Pernu. Lūkesčiai išpildyti su kaupu, tripadvisor rekomendacija nepavedė. Deja ilgai mėgautis Estijos kurortu negalėjome, nes vakare laukė atranka (€165) į pagr. turnyrą (€1100). Ilga istorija trumpai - aš iškritau pakankamai greitai, o draugas tapo "burbulo berniuku". Ir ne bet kaip, o būdamas 70/30 favoritu (TT vs Q8) žetonų sudėjimo momentu... Variacija.


Kitą dieną kolega įsiperka į pagr. turnyrą tiesiogiai, o aš sėdu žaisti paskutinės atrankos (€50+10 +1R&1A). "Pasivažinėjimas amerikietiškais kalneliais" baigėsi sėkmingai, pelniau vieną iš dviejų bilietų į pagr. turnyrą. Didydis Tallinn Supershowdown nuotykis prasideda!

Vėlyva registracija trunka visą dieną, todėl stalai pildosi ganėtinai vangiai. Tačiau man (iš atrankos patekus į turnyrą ne nuo pradžių) tai paranku. Beveik porą lygių sėdžiu ramiai, bandau suprasti, kokio lygio ir agresyvumo oponentus turiu prie stalo. Ir štai penktas lygis (200/400 50), kai vidurinėje pozicijoje gaunu mėgstamus karalius. Oponentas (jau pusgirtis suomis) iš ankstyvos pozicijos atidaro iki 1100. Ką aš? Permušu iki 2700. Daugiau norinčių pamatyt pirmas tris bendras kortas nėra, varžovas lengva ranka atsako. Dalintoja atverčia Flop - [4h][4d][2s].

Prasideda fejerverkai! Suomis atlieka standartinį veiksmą - tęstinis statymas - 3500. Man tokia seka tinka, aš permušu iki 7600. Suomis daug nemąstęs sudeda visus turimus žetonus, aš atsakau. Ir išvystu tai, ko nesitikėjau. Oponentas šypsosi ir rodo [As][2c] - taip, tūzas su dviake. Ta prasme, atrodo, kad padarė blogai visur, kur tik galėjo. Suprantu, kad esu ženkliai priekyje - buitiškai kalbant, keturis kartus iš penkių tokiose situacijose ir po River liksiu stipresnis. Tačiau Fortūna šįkart iškrečia žiaurų pokštą, kai jau Turn atverčiamas tūzas... Situacija kardinaliai pasikeičia - dabar jau aš turiu vos penkių procentų tikimybę laimėti.


Stebuklas neįvyksta, prarandu didžiąją dalį žetonų. Kitame lygyje su valetais įvažiuoju į tūzus, ir pasirodymas pagrindiniame turnyre baigtas. Šūdų krūva - ne kitaip. Tvarkaraštyje ieškau šalutinio, kuriame bandysiu atsigriebti. Poilsis, nes nei Sökö, nei turbo, nei hyper turbo manęs nevilioja. Užsirašau į kitą dieną vykstantį €220 Freezout.


A post shared by Vytautas Kacerauskas (@kachkis) on


Vakarieniauti brendame į jaukų senamiestį, kur šmirinėja fotoaparatais apsiginklavę turistai ir šurmuliuoja vietiniais besijaučiantys suomiai. Vėl kliaunamės tripadvisor - vėl turime šventę. Tokiais momentais pradedu galvoti, kad gyvenu, jog skaniai valgyčiau...

Penktadienį draugas skubėjo į antrą pagrindinio turnyro dieną, o aš į Deepstack už €220. Prie stalų daugėjo neadekvačiai besielgiančių (alkoholio padauginusių) suomių ir estų, tai vertė atitinkamai augo, t.y. atrodė, jog žaisti BET KĄ buvo +EV. Sklandė kalbos, jog ypatingas veiksmas virė ir prie grynųjų pinigų stalų. Na, pavyzdžiu galėtų būti 2/2 stalas, ant kurio, pasak liudininko, gulėjo arti 40 tūkst. eurų. Buvo veikėjų papildomai įsiperkančių po kiekvienos rankos, buvo ir "supermenas" niekad nenumetantis pre-Flop. Žodžiu, tik turėk eurų ir kiaušus.

Bet grįžkime prie turnyro, kuriame mano turnyrinė gyvybė užgeso po beveik penkių valandų žaidimo. Nesiklijavo žaidimas prieš tuos neadekvačius puponautus, ir tiek. Paskutinė ranka vėlgi - iššokau puikioje situacijoje (būdamas 70/30 favoritu) ir "gavau malkų". Variacija yra kalė.

Sulaužiau savo nusistatymą, užsiregistravau į €110 Win The Button Turbo turnyrą. Loterija "nepaėjo". Nors reikia pripažinti, kad pats kaltas dėl baigties, nes dvi paskutines rankas sužaidžiau tikrai ne optimaliai.




Šeštadienio planuose buvo mano "paskutinis pasispardymas" šioje serijoje - €220 įpirkos bounty (€50) turnyras prie aštuonviečių stalų. Ilga istorija trumpai - nuėmiau tris skalpus ir tapau "burbulo berniuku". Ta prasme, kritau prieš pat finalinio stalo suformavimą ir prizines vietas. Vienas monetos metimas lemia kelių valandų "sunkų kelią" link tikslo, o pirmos vietos prizas viršijo 3000 eurų ("neblogas" uždarbis per dieną?). Variacija yra šlykšti kalė.

Grįžtu į apartamentus, kur kolega jau šturmuoja stalus virtualioje erdvėje. Fonui įsijungiame moterų Europos futbolo čempionato rungtynes, ir ieškome vertės kompiuterių ekranuose. Čia man klostosi geriau - užimu antrą vietą viename nedideliame turnyre, sąskaitą papildo kiek daugiau nei €200.

Esu laisvalaikio žaidėjas. Ir džiaugiuosi, kad Variacija nėra mano palydovė kasdien. Suprantu, jog kartais svarstyklės nusvirs ir į kitą pusę. Šioje išvykoje Fortūnos patyčios pradžioje (pagr. turnyre) mane labai suerzino, tačiau vėliau tai priėmiau kaip neatsiejamą žaidimo dalį, save ramindamas, jog "kažkada išauš ir mano diena". Tačiau suprantu, jog gali taip ir nenutikti, nes mano long run gali būti nepakankamas. Laikas parodys.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Planus koreguojantis COVID-19