betsafe Fisherman Challenge 2018

Kuomet prieš kurį laiką išgirdau apie betsafe.lt planus surengti rekordinį "Žvejo iššūkį" su įspūdingu garantuotu priziniu fondu (100 tūkstančių eurų), kraipiau galvą ir maniau, jog (po ilgesnės pertraukos Lietuvos pokerio padangėje) bus turnyras su overlay

Bėgant laikui maloniai stebino atrankose dalyvaujančių ir iš jų į pagr. turnyrą atkeliaujančių žaidėjų skaičius. Bet iš pirmo žvilgsnio užsibrėžtas prizinis fondas buvo toks ambicingas, kad atrodė, jog organizatoriams teks šiek tiek pridėti... Tačiau jau žaisdamas 1B dienoje, supratau, jog smarkiai klydau - išankstinis sold-out kiekvienai būsimai dienai ir pakartotinės įpirkos leido prognozuoti dar vieną rekordą.


Prieš keletą metų kaip smagi atrakcija pokerio mylėtojams startavęs renginys šįkart buvo nušviestas labai plačiai ir garsiai. Žinomi veidai ir balsai su humoro doze pasakojo apie savo patirtį prie pokerio stalų bei planus. O tada "žodis virto kūnu", t.y. radijo ir TV "žvaigždės" prisijungė ne tik reklamuodami, bet ir prie stalų.

Pats esu prastas žvejys - tiesiogine prasme tai paskutinį kartą dariau vaikystėje (parko prūde netoli namų gaudydavau karosus), o pokerio - prieš kelerius metus. Tad buvo itin smagu tapti rekordinio renginio dalimi!


Nepaisant to, jog buvau ką tik grįžęs iš atostogų, žaidžiau ne po darbo dienos... puiki pradžia, kai ganėtinai greitai turėjau beveik trigubai daugiau nei startinis žetonų kiekis, negarantavo kelialapio į kitą dieną. Du nelogiškai pralošti bankai vienam oponentui išmušė iš vėžių, ir trečią kartą stojęs į akistatą prieš tą patį varžovą, nepateisinamai sugrūdau žetonus...

Per pirmą dieną išgirstas "Player out" tokiame turnyre retai reiškia tikrąją pabaigą. Per retai tokie turnyrai vyksta, per didelis prizinis fondas, kad taip paprastai imti ir pasiduodi. Grįžau ryžtingai nusiteikęs sekmadienio vakarą, į turbo (20 minučių lygiai). Pradžioje dvigubinausi, kai su [Td][Ts] gavau action ant [Tc Qh 7h] iš oponento su AK.

Vėliau po truputį rinkausi žetonus ir mėgavausi žaidimu. Mano stalas buvo išardytas, prie naujo sužaidžiau vos kelias rankas, kai įvyko šis padalinimas. Vėlyvoje pozicijoje randu [Th 6h] ir pakeliu iki 2100 (prie 400/800 100). Atsako pakankamai mažai žetonų turintis žaidėjas iš SB pozicijos, atsako ir stalo chipleader iš BB. Dalintojas atverčia tris bendras kortas - [Qh 5h 4h] ...ir SB tikrina, BB taip pat praleidžia. Kas man belieka? Dedu tęstinį statymą - 3600. SB šį mano veiksmą mikliai atsako permušdamas visais turimais žetonais (13.500). BB pasitraukia, o aš kiek pamąstęs (ką galėtų reikšti overpot) atsakau. Oponentas klausia, ar turiu set, aš purtau galvą.

Varžovas rodo dvi poras, t.y. gynė SB su [4c 5c] - ir aš mintyse skaičiuoju tikimybes. Grubiai esu favoritas 80/20 situacijoje. Turn man tinka ir patinka - [3c] - ir belieka sulaukt palankaus River, jog turėčiau labai solidų žetonų pilį. Tačiau mano norams išsipildyti nelemta, dalintojas atverčia [5d] - "jo didenybę penketą". Man lieka beveik 25k, kai mintyse jau turėjau apie 60k. Tuo šis žaidimas ir žavus, kad from hero to zero (ir atvirkščiai) kartais yra kelių minučių reikalas. Likę lygiai buvo kupini kančios. Į maišelį sudėjau 34.700 (ketvirtas nuo galo iš keturiolikos išgyvenusių). Tai reiškė, kad į antrą turnyro dieną grįšiu su mažiau nei 15 privalomų statymų (1.200/2.400 300).

2C (pagal startinių dienų įpirkų skaičių) neatrodė labai patraukliai - iš 45 startuojančių į pinigais patenka 19. Dienos pradžia atrodė smagi - su AQ dvigubinausi prieš TT, o tada gavęs KK sulaukiau sustūmimo iš A3s. Disciplina buvo mano geriausia draugė, kadangi turimas žetonų kiekis nedavė erdvės "kūrybingiems" sprendimams. Kantrybė atlydėjo iki "burbulo", kuris užtruko (kaip ir ankstesnėmis dienomis).


Dvigubinausi! Smagus jausmas. Dar smagesnis buvo, kai paskelbė, jog sprogo burbulas, ir visi užsitikrinome po minimalų piniginį prizą. Žinoma, ne dėl jo sėdi prie stalo kovoti, bet kuomet atžaidi n valandų, ko gero, mažiausiai norisi kristi prieš pat pinigų dalybas. Bet nežaidžiantis ir nepabuvęs "burbulu" to nesupras. Karoč, tu iškrenti, tau ir taip "nelabai" linksma tuo metu, o visi aplink dar džiaugiasi ir ploja.

Šešiolikto lygio pabaigoje BU pozicijoje randu [9h 5h] ir stumiu turimus žetonus už linijos. Viso labo dešimt privalomųjų statymų. Ir aplinkybės tokios: visi iki manęs išsimetė, SB ir BB sėdi pakankamai uždarai žaidę varžovai, aš per beveik keturis lygius sužaidžiau vos septynias rankas (į showdown nuėjau su AK, AQ, KK). Ale, SB pozicijoje (iki tol pakankamai ramiai ir tvarkingai žaidęs) latvis nutarė, jog A5 yra tinkama startinė ranka prieš mane toje situacijoje, ir taip užgesino mano turnyrinę gyvybę (81/737).

Keliauju prie kasos, atsiimu priklausantį prizą ir skubu namo žiūrėti Čempionų lygos rungtynių.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Planus koreguojantis COVID-19