Vilnius Open 2018: (ne)paprasti atradimai

Prieš savaitę pakankamai spontaniškai sumąsčiau sudalyvauti Vilnius Open 2018 pagrindiniame turnyre. Turėjau tris akstinus. Artėja atostogos, o papildomi eurai reikštų daugiau pramogų. Po ilgesnės pertraukos norėjau save išbandyti gilesnės struktūros turnyre prieš ilgai lauktą Battle of Malta. Na, ir principo reikalas - įrodyti kolegai, jog ir jis pirkdamas mano akcijas gali gauti grąžos. 
Prisėdęs prie stalo randu porą pažįstamų veidų, bet maloniai nustebina du svečiai. Amerikietis ir meksikietis. Ta prasme, jau ko nesitikėjau, tai Lietuvos sostinėje organizuojamame turnyre turėti galimybę pabendrauti su tiek skirtingų kultūrų atstovų. Peržiūrėjau dalyvių sąrašą... Dar buvo žaidėjų iš Latvijos, Estijos, Jungtinės Karalystės. Smagu! Vilnius - atviras ir patrauklus miestas, tsakant.
Jaučiausi puikiai: buvo gera žaisti pokerį laisvą dieną ir startuoti ne vakare. Žinoma, visada įdomu bendrauti su svetimšaliais. Sužinoti, kokiu tikslu lankosi Lietuvoje, kokius lūkesčius turėjo, ir kaip vertina tai, ką rado. Ir širdis dainuoja, kai girdi pozityvius dalykus. Pavyzdžiui, antroje dienoje teko žaisti su japonu, kuris mūsų šalį pasirinko atostogoms, nes girdėjo daug teigiamų atsiliepų iš savo tautiečių. Dauguma kalbintų svečių gyrė maistą. Taip pat minėjo malonius (padėti besistengiančius) žmones. Ir tai tikrai džiugina!
Kadangi jau prasitariau, kad patekau į antrą dieną, tai apie pirmą nedaugžodžiausiu. Negaliu skųstis nei kortomis, nei situacijomis pasididinti žetonų kiekį. Pre-flop monetos metimai irgi "suėjo pagal matematiką" (vieną laimėjau, vieną pralošiau). Patekimas į antrą dieną su vidutiniu žetonų kiekiu puikiai atspindėjo situaciją.
Turėdamas 31BB (62.600), galėjau neskubėti ir išlaukti tinkamų progų, kadangi antrą dieną buvo žaidžiami valandos trukmės lygiai (pirmoje dienoje - 40 minučių). Laikas slindo, žaidėjų prie stalų mažėjo. "Plūduriavau" su vidutiniu žetonų bokštu (ar kiek mažiau). Situacija pasikeitė, kuomet liko 3 stalai, prie mūsų stalo buvo trys žaidėjai su 10-12 didžiųjų privalomųjų statymų ir dažnokai stumdė visus turimus žetonus. Atsakymui tinkamų kombinacijų neradęs, atidavinėjau privalomuosius statymus ir "sutirpau" iki 15BB.
Ir toliau riedėjau žemyn turnyro valiutos prasme. "Kantrybės, kantrybės", - kartojau sau mintyse ieškodamas geresnio spot. Radau. SB pozicijoje radau devynaakių porą ir sustūmiau, BB žaibiškai atsakė. Klasika - monetos metimas - oponentas rodo tūzą-karalių.
Pavyksta laimėti. Ir dar kaip! Pagaunu "karietą". Dar kelios rankos, ir prisikapstau iki vidurkio. Tačiau laimė trunka trumpai. Tiksliau, vėl "užsidarau" ir susiaurinęs diapazoną žaidžiu itin mažai. Dar abejotinai ginuosi iš privalomųjų statymų ir prarandu solidžią žetonų dalį, kai esu priverstas nusimesti dvi poras į riebų oponento statymą (blefas, arba Flush). Lieku su 10BB (41.400) ir gavęs trejetukų porą sušaunu iš SB, kadangi visi iki manęs nusimetė. BB pozicijoje buvęs stalo žetonų lyderis, kiek pamąstęs rado atsakymą su JT. Pavyksta atsilaikyti. Tačiau reikia dar dvieno pasidvigubinimo, kad pasiekčiau vidurkį.
Tai pavyksta iškart po pertraukos. SB vs BB dvikovoje ant Turn pagaunu max. Flush, o oponentas po mano provokacijos (check-raise) sušauna visus turimus, ir sulaukia mano atsakymo. Atverčiam kortas, ir iš varžovo lūpų nuskamba riebus keiksmažodis...
Pirmąkart antroje dieno šokteliu virš vidutinio žetonų kiekio. Lieka 18 žaidėjų, žaidimo tempas krenta. Perkelia prie kito stalo, pradedu permušinėt atidarymus ir rinktis "lengvus" žetonus. O dar ir korta paeina - UTG pozicijoje gaunu QQ, atidarau minimaliai, gaunu shortstack sušovimą nuo button. Net ir pralošęs turėčiau daugiau nei vidurkį, atsakau ir pamatau AT. Atsilaikau! Lieka 17 žaidėjų...
Burbolo fazė neužtruko ypatingai daug, bet ir džiaugsmo patekus į pinigus nebuvo. Visi likę žaidime pakankamai santūriai priėmė pareiškimą-sveikinimą iš turnyre tvarką prižiūrinčio darbuotojo. Ir tada turbūt sužaidžiau per daug atsargiai, kai turėdamas AQ, nusimečiau į stalo kapitono atidarymą ir shortstack sustūmimą. Čia tikrai pritrūko žaidybinės patirties ir tokių situacijų geresnio skaitymo.
Turėjau pakankamai solidų žetonų kiekį (40BB), tačiau netrukus teko prakaituoti, kai sudėjome žetonus trise: shortstack su pora ir mes su stalo kapitonu po AK. Flop "tuščias", tačiau ant Turn atsidarė Flush draw stalo kapitonui, ir jau labai neramiai stebėjau, kokia bus penktoji bendra korta. Blank, ir abu žetonais pamaitinam shortstack.
Nuo to momento prasidėjo važiavimas žemyn. Paskutinius 8BB sudėjau su [8s 9s] ir iššokęs prieš chipleader [Ah 5d] gavau puikų monetos metimą (47.23% vs 52.34%). Flop suteikė dar ir pirkimo į eilę galimybių, tačiau tai buvo viskas. Finišavau dešimtoje vietoje (iš 134 dalyvių). Treniruotė prieš Battle of Malta pavyko.

P.S. Man iškritus buvo suformuotas finalinis stalas ir paskelbta kelių minučių pertrauka. Palikdamas kazino geriausiai pažįstamam likusiam žaidėjui palinkėjau sėkmės viską pasakančių žodžiu ("Nuversk"). Kitą dieną pamačiau, kad taip ir nutiko - jis laimėjo.
P.P.S. Atsisveikinant jis man pasakė, kad lauks trofėjaus iš Maltos. Laikas parodys!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Planus koreguojantis COVID-19