BoM 2018 - interviu su Mantu Urbonu (€121,500)

Grįžau iš Maltos nieko nepešęs, bet ne vienas lietuvis pelnė prizines vietas. Tačiau ypatingo dėmesio sulaukė Mantas Urbonas. 

Visų pirma, prieš prasidedant pagrindinėms Battle of Malta kovoms, jis atsiėmė trofėjų už MPN pokerio tinkle organizuotos serijos (Universal Championship of Poker) pagrindinį turnyrą. Pašnekovas paliko nuoširdaus ir "tvirtai žeme vaikštančio" žmogaus įspūdį.

Darkart sveikinu su įspūdingu laimėjimu (ketvirta vieta pagrindiniame BoM 2018 turnyre, kuri po dalybų buvo įvertinta 121,5 tūkst. eurų). Papasakok šiek tiek apie save tiems, kuriems esi "negirdėtas paukštis" pokerio padangėje.
Gimiau, augau ir baigiau mokyklą Panevėžyje, o tada studijuoti išvykau į Vilnių. Gal trečiame kurse draugas nukreipė mane į vieną pokerio mokyklą, kuri davė 50$ ir mokė labai elementarios pokerio strategijos. Iš pradžių nelabai žavėjo tokia mintis, nes su kortomis visai nedraugavau, bet po kelių įtikinėjimų, kad tai "įgūdžių žaidimas", nutariau pabandyti. Nuo to laiko depozitinti taip ir neteko (šypsosi). Tačiau savęs pokerio profesionalu nelaikau, nes beveik visada turiu pagrindinį darbą.
Šiuo metu esu futbolo klubo "Top Kickers" vadovas, kurį įsteigiau prieš 3 metus. Pradėjome nuo žemiausio mėgėjiško laiptelio, tačiau vos per dvejus metus iškovojome du paaukštnimus (promotions), ir po truputį tampame matomi ne tik Vilniuje. Šiemet LFF taurėje turėjome progą išbandyti jėgas ir su aukščiausioje lygoje rungtyniaujančiu Kauno "Žalgiriu", kuris mus palaužė tik antrajame kėlinyje.

Kada ir kaip išgirdai apie Battle of Malta?Pirmą kartą Battle of Malta sudalyvavau prieš 3 metus, bet tąkart jokio prizo nepavyko parsivežti. Jau tada mačiau, kad šis turnyras turi daug potencialo ir ne veltui pritraukdavo tiek daug žaidėjų. Tačiau kitus metus šį turnyrą tekdavo praleisti. O kai šiemet Microgaming tinklas į pasiūlą įtraukė BoM pakuotes, tai ši stotelė tapo mano geidžiamiausia 2018 metais. Ir kaip rezultatai rodo, neprašoviau (juokiasi).

Į Maltą atvykai su drauge. Kaip ji vertina pokerį? Ar žaidžia pati?
Dažnai pokerio turnyruose mane lydi sužadėtinė. Ypač ten, kur šilta (šypsosi). Tad net jei tenka iškristi pirmosiomis dienomis, labai neliūdžiu, nes galime pasimėgauti atostogomis. Pati pokerio nežaidžia, tačiau taisykles žino, o dažniausiai man sakoma frazė - "Nežaisk su nesąmonėm".

Grįžkime prie BoM pagr. turnyro. Dar para neprabėgo, ar spėjai susivokti, kiek pinigų laimėjai, o gal jau ir pirkinys (ar keli) planuose?  
Norėtųsi tikėti, kad ši pergalė drastiškai gyvenimo nepakeis, bet nežinau, kiek tai realiai įmanoma. Dalis tikrai atiteks planuojamoms vestuvėms, dalis būsto įrengimui, dar kažkiek tolimesnėm pokerio kelionėms. Per tuos kelerius metus į turnyrų serijas vykdavau tik laimėjęs pakuotes, bet turbūt atėjo metas pasirinkti kelias stoteles ir įprastu būdu (įsiperkant tiesiogiai). Labai norėčiau sudalyvauti WSOP Main Event, tad per daug nenustebkite, jei ateinančią vasarą išvysite mane Las Vegase.

Ne pirmą kartą dalyvauji ir "atsižymi" MPN turnyruose. Savo kolekcijoje turi tiek pasiekimų gyvai, tiek turnyruose internete. Kada ir kaip atradai MPN? Kuo išsiskiria ir patinka šis tinklas?MPN turnyrus atradau prieš trejus metus ir nuo to laiko nepraleidau nė vienos stotelės. Dauguma šio tinklo žaidėjų nėra profesionalai ir jiems svarbiausia gerai praleisti laiką, tad pats žaidimo lygis gal ir nėra labai aukštas. Labai nemėgstu "grindinti" per naktis, tad mažas tinklo srautas man kaip tik. Net jei žengi giliai vienam iš pagrindinių dienos online turnyrų, sesiją baigsi dar nakčiai neįsibėgėjus, todėl gali kitą dieną suktis įprastu režimu. 

O kalbant apie kelias dienas trunkantį festivalį, kaip ruošiesi gyvo pokerio maratonui?  
Turnyrų serijoms ruošiuosi panašiai kaip futbolo varžyboms (šypsosi). Ne kartą esu minėjęs, kad stipri fizinė kondicija yra ne mažiau svarbi nei techniniai pokerio elementai. Jei pirmosiomis žaidimo valandomis visi žaidėjai gerai nusiteikę, energingi, tai vakaro pabaigoje nuovargis aiškiai matomas. Silpnesni žaidėjai praranda motyvaciją, pradeda priiminėti neracionalius sprendimus, ir tada jie tampa lengvu grobiu rykliams. O jei dar reikia žaisti kokias keturias dienas iš eilės, tai tas skirtumas išryškėja dar labiau. Man pačiam labai retai kada tenka žaisti tokius maratonus, bet šioje stotelėje nuovargį pajusdavau tik po paskutinės dienos rankos. 

Papasakok esminę BoM pagr. turnyro ranką, po kurios patikėjai, jog gali toli nužengti (ir netgi laimėti).
Antros dienos vidury turėjau maždaug žetonų vidurkį, kai teko triskart iš eilės sudalyvauti dideliuose bankuose. Iš pradžių su 88 atsakiau 15BB sustūmimą iš A5, bet jau Flop pasirodęs tūzas nukirpo trečdalį žetonų pilies. Bet jau kitoje rankoje pasidvigubinau su QQ prieš AK, kas leido pavyti stalo lyderį, o dar kitoje rankoje maniškiai AA atsilaikė prieš buvusio "kapitono" KK. Po tokių apsišaudymų jau turėjau dvigubą vidurkį, ir atsirado tikėjimas, kad galima nuveikti daug puikių dalykų (juokiasi).
Tikėti pradėjo ir reporteriai, nes nuo to momento pradėjau šmėžuoti ir jų užrašuose.


Kokios mintys sukosi galvoje, kai teko kilti nuo stalo likus vos trims žingsniams iki titulo?
Tiesą sakant, jokio nusivylimo po iškritimo nebuvo. Tos dvi pavedusios AQ kombinacijos labai standartinės, ir kažin, ar galėjau tas partijas sužaisti kitaip. Galbūt to kartėlio nesijautė dar ir dėl to, kad dėl dalybų pavyko gauti didesnę sumą už 4tą vietą (nei tuo atveju, jei dalybos nebūtų įvykusios).

Kuo save palepinai laimėjimo proga?
Nesu didelis "dalyvis", tai nieko ekstravagantiško nespėjau įsigyti (šypsosi). Po turnyro pavakarieniavome ir ėjau ilsėtis, nes jėgų buvo likę ne per daugiausia. Kitą dieną aplankėme Maltos Akvariumą, o pasimėgauti dar ir kitomis atrakcijomis trukdė intensyvus lietus. Manau, teks save palepinti Lietuvoje (juokiasi)

Kur keliausi toliau? Kokias pokerio stoteles jau turi savo kalendoriuje? 
Už gerą pasirodymą gavau pakuotę į kitą MPN stotelę, kuri organizuojama sausio mėnesį Taline. Kadangi buvau dar ir paskutinis OlyBet atstovas, tai jie įteikė įpirką į Kings of Tallinn vasarį. Taigi panašu, kad kitąmet būsiu dažnas svečias Estijos sostinėje. O kalbant dar apie šiuos metus, tai norėčiau nuvykti į Unibet Open Dubline (lapkričio pabaigoje) ir PokerStars festivalį Prahoje (gruodį). Reikia patikrinti, ar hotrun'as dar nesibaigęs (juokiasi).

Ko palinkėtum pradedantiesiems šio žaidimo mylėtojams?
Pradedantiesiems siūlau visada turėti planą B, jei pokerio profesija pasirodys vis tik jums netinkama. Labai apmaudu, kai tikrai gabūs jaunuoliai meta studijas ir tikisi, kad pokeris juos lengvai išmaitins visą gyvenimą. Deja, mes girdime tik sėkmės istorijas, bet yra begalės nutylėtų pavyzdžių, kai pokeris pasirodo per "kietas riešutėlis". Net jei jau esate pasiryžęs tapti profesionalu, niekados nenustokite mokytis ir investuoti į save. Kaip kinų patarlė sako, "Mokslas - tai brangenybė, kurią jūs visada lengvai nešiojate". Banalu, paprasta, bet labai teisinga. Tad toks ir būtų palinkėjimas, kad pokeris (pinigai) būtų ne pagrindinis tikslas, o tik pagalbinė priemonė formuojant jūsų asmenybę! 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19