Debiutas Rozvadove

Prabėgo visas mėnesis nuo mano debiuto King's poilsiavietėje Rozvadove (jei turite geresnį vertimą žodžiui "resort", brūkštelkite komentaruose). Skaitant bei girdint kitų komentarus, labai knietėjo pamatyti savo akimis. Tad atsiradus galimybei ten nuvykti su patirties turinčiu draugu, planas-chuliganas jį nustebinti savaitės trukmės kelione į pokerio Meką susidėliojo savaime.
King's is the best place to play poker in Europe.
Toks komentaras yra dažnas, jei skaitai apžvalgas įvairiuose šaltiniuose. Tą patį girdėjau iš kelių kitų tautiečių, tai patvirtino ir Vygerdas, ten debiutavęs praėjusį rudenį (per savo karjerą jis matė itin daug pokerio kambarių Europoje). Žinoma, pirmą kartą girdintiems vietovės pavadinimą, kyla klausimas, kur tai ir kaip ten nusigauti? Gerai, kad žemėlapis po ranka...

Rozvadovas yra kaimelis Čekijoje, Plzeno regione (prie sienos su Vokietija), esantis 143 kilometrus į vakarus nuo Prahos. Taigi "labai įdomi lokacija", t.y. kaip ir in the middle of nowhere, tačiau patogiai pasiekiamas net iš trijų oro uostų. Beveik iš kiekvienos Europos sostinės yra tiesioginiai skrydžiai į Prahą (Čekijoje), Niurnbergą (Vokietijoje) ar Miuncheną (Vokietijoje). O tada jau automobiliu per mažiau nei dvi valandas galima pasiekti Rozvadovą. Pervežimą itin paprasta rezervuoti. Kaina asmeniui priklausys nuo vykstančiųjų skaičiaus ir oro uosto.

Atvykus į King's, spirgėjau it vaikas saldainių parduotuvėje. Norėjosi kuo greičiau viską apžiūrėti ir kiek įmanoma daugiau "paragauti". Čia apie pokerį, o ne maistą iš bufeto, kuris dirba beveik visą parą (07:00-04:00). O rinktis yra iš ko! Tiek apie maistą bei gėrimus, tiek apie pokerį kalbant.


Nerūkantys per pertraukėles susitinka bufete. Tiek visko priruošta ir patiekta būna, kad nuodėmė būtų neparagauti. Vaisių kampas, desertų padėklai, gaivieji gėrimai, glotnučiai... Net dabar seilės kaupiasi, prisiminus.

Kazino įrengtas gražiai, pokerio grynųjų pinigų žaidimų stalai su itin patogiomis kėdėmis bei gerai apšviestoje zonoje, turnyrams skirtos net kelios (įvairaus dydžio) erdvės. Kainos baruose itin krikščioniškos. Čia pirmąkart paragavau kokteilio pavadinimu "Baltas rusas". Patiko!

Dar mane nustebino įvairiose erdvėse eksponuojami meno kūriniai. Nors viskas labai gražiai susidėliojo į vietas, kai sužinojau, jog pats "karalius", t.y. šios poilsiavietės įkūrėjas Leon Tsoukernik yra didelis meno gerbėjas. Būtent dalis jo privačios kolekcijos čia ir eksponuojama. Žinoma, yra ir kitų kūrinių, kuriuos galima įsigyti.

Taip pat itin gerą įspūdį paliko SPA zona ir specialisčių iš Tailando masažai.

Kalbant apie pokerį, kažkas pavyko geriau, kažkas prasčiau. Kadangi tai buvo pirmas toks mano "maratonas" (žaisti daugiau nei keturias dienas po dešimt valandų), prireikė šiek tiek laiko "nušlifuoti" produktyvios dienos planą. Ryte keliaudavau į sporto salę, kur besiklausydamas tinklalaidžių rinkau žingsnius. Tada dušas ir lengvi pusryčiai. Po jų laikas prie kompiuterio darbiniams reikalams arba trumpas pasivaikščiojimas lauke. Popiet - pokeris. Tiesa, buvo pora rytų, kai žaidžiau atrankinius turnyrus. Vienąkart pavyko laimėti įpirką į brangesnį, kitąkart kritau pirmoje rankoje (Straight vs Straight).
Pagrindinis kelionės tikslas buvo dalyvavimas WSOP Circuit Mini Main Event, t.y. 250 eurų įpirkos turnyras su pusės milijono garantija priziniame fonde. Renginys sutraukė 2582 įmokas. Finišavavau 85-oje vietoje. Iš vienos pusės rezultatas atrodo įspūdingas - aplenkta beveik 2000 varžovų, tačiau pinigine išraiška laimėjimas ne toks, kuriuo būtų galima garsiai girtis (€930).
Ar patiko? O taip! Dar būdamas ten žiūrėjau pokerio turnyrų tvarkaraštį, kuris sudėliotas keliems mėnesiams į priekį. Ar planuoju vėl vykti? O taip! Jau nusipirkau bilietus rugpjūčio mėnesiui.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19