EPT Barcelona ir BoM anonsas

Nuo antradienio planavau brūkštelti kelias pastraipas, bet neradau visų reikalingų elementų kokteilio (laiko+nuotaikos+motyvacijos). Bet geriau vėliau negu niekada, tsakant. Taigi norėjau pasidžiaugti FC "Barcelona" žaidėjų pasirodymu viename iš EPT turnyrų.
Praeitą sekmadienį žinomiausias Katalonijos futbolo klubas namie priėmė "Real Betis" ekipą. Šeimininkai rungtynes laimėjo rezultatu 5:2, G. Pique susitikimo protokole atsižymėjo geltona kortele, o štai po keitimo pasirodęs A. Vidal pelnė įvartį. Spėju, jog pirmadienį gavo laisvadienį, todėl šie žaidėjai galėjo pasimėgauti dėmesiu prie stalų su kortomis ir žetonais. 
"Pagal Jurgį ir kepurė", - sakydavo senoliai. Tai čia labai tinka. Pagal žaidėjus ir turnyras. Vienos dienos, įpirka - 25 tūkstančiai eurų. Ir jeigu Pique pasirodymas tokiame turnyre nieko nenustebino, tai "karaliaus Artūro" Vidalio debiutas tokio kalibro mūšyje negalėjo likti nepastebėtas. Fun fact - tai buvo pirmas oficialus turnyras jam. Komandos draugas užsiminė/pasiūlė, ir štai jis žaidžia. 
Trumpai reziumuojant, turnyras sutraukė 70 įpirkų (44 žaidėjai startavo ir 26 kartus buvo įsipirkta pakartotinai). Žiūrint iš sklaidos pusės, finalinis stalas buvo itin dėkingas - dvi sporto žvaigždės, o žaidėjai net iš septynių skirtingų šalių (Ispanijos, Australijos, Japonijos, Čilės, Azerbaidžano, Portugalijos ir Kanados). Vidal liko penktas, o Pique nusileido tik čempionui. Sumoje FC "Barcelona" žaidėjai laimėjo beveik pusę milijono eurų. 
Žinoma, laimėjimai jų gyvenimų nepakeitė. Skelbiama, jog Pique per savaitę šiame sezone uždirba 245 tūkst. eurų, Vidal - 173. Tai iš vienos pusės, ko gero, pakankamai "lengvomis rankomis" sumokėjo įpirką, bet mane labiau žavi tas konkuravimo (angl. competitive) aspektas. Panašu, kad Pique "kabliuką" nugaroje turi ne vienerius metus, o noras tobulėti bei žaisti su geriausiais, o tuo pačiu ir prieš juos (tiek futbolo aikštelėje, tiek prie pokerio stalų) sėkmingai veda į priekį. 
Istoriškai PokerStars blaškėsi ieškodami prekės ženklo ambasadorių, t.y. skirtingu metu specifinėms rinkoms pokerį pristatyti bandė Neymar (futbolas), Jennifer Shahade (šachmatai), Boris Becker (tenisas), Ronaldo (futbolas), Rafael Nadal (tenisas), Gianluigi Buffon (futbolas),  Usain Bolt (lengvoji atletika), Cristiano Ronaldo (futbolas). Nežinau, kiek žinomiausias pokerio kambarys liko patenkintas kiekviena iš aukščiau paminėta asmenybe, tačiau pagalvojau, kad Ispanijos rinkai galėtų pasirinkti Pique. Jam ne tik patinka šis žaidimas, bet jau turi ir pasiekimų, yra žinomas ir gerbiamas dėl įgūdžių futbolo aikštėje ir daug laiko praleidžia Barselonoje. Tad bent jau šitos EPT stotelės reklaminiu veidu galėtų tapti... 
Kita tema, dėl kurios jau kurį laiką niežti nagai, yra Battle of Malta. Man tai laukiamiausias metų turnyras. Nesvaigstu apie Aussie Millions, WSOP ar EPT. Ir kol neradau konkrečios "širdžiai mielos" serijos Rozvadove, tol BoM man bus Nr. 1 dėl poros priežasčių. Daugiau nei savaitė saulės nuolat bučiuojamoje saloje ir +20 šilumos spalio mėnesį yra gėris! Na, ir pagrindinis turnyras su milijono garantija už 555 eurų įpirką.  Pamenu, kai 2015-aisiais 888 pokerio kambaryje laimėjau pakuotę į Battle of Malta ir atradau Maltą. 
Tuomet mane papirko PokerListings redaktoriaus Matt Showell atsidavimas bei nuoširdus darbas. Jis kantriai dirbo su Maria Ho, kad gautų tinkamą nuotaiką/emociją turnyrą pristatančiuose video ir maloniai bendravo su smalsuoliais bei padėdavo įsiamžinti su tuometine BoM ambasadore. 
Pasikeitus organizatoriams, pasikeitė keli dalykai: padidėjo garantuojamas prizinis fondas (apvalus milijonas), išsipletė turnyrų tvarkaraštis (įskaitant atrankinius - 35), pagerėjo organizacija (ji vis dar "neblizga", bet nebereikia atsistoti į eilę prie kazino durų likus dviems valandoms iki registracijos pradžios). Vos tik buvo paskelbtos šių metų festivalio datos, rezervavau viešbutį bei pirkau lėktuvo bilietus. Laukiu-nesulaukiu! Gal pasimatysime ten? 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19