Battle of Malta 2019 - karaliai burbule

Karalių pora - mano mėgstamiausia startinė ranka. Bent jau po šios pokerio kelionės.
Labai smagią situaciją išgyvenau. 
Šalutiniame turnyre (įpirka €270+30) - The Revenge - pasiekta burbulo fazė (iš 457 dalyvių likę 72, o pinigus dalinsis 71). Privalomieji statymai 4.000/8.000 (BB ante 8.000), prieš mane vos 22.000. Sėdžiu UTG. Iki lygio pabaigos apie 16 minučių. Žaidžiame hand-for-hand.
Asmeniškai pačiam nykus periodas, visiškai card dead jau gerą valandą (tris lygius), tad skaičiuoju taip: jei nusimetu tris rankas paeiliui (UTG, BB ir SB), liks 2.000, ir greičiausiai pateksiu ITM. Tačiau nutinka tai, ko neskubėjau praskaičiuoti. Pasikeliu kortas, į mane žiūri du rūstūs vyrai. 
Kas vyksta aplink? Devyni stalai, tad kiekvienoje rankoje bent prie vieno būna "all-in & call" situacija. Būna ir prie dviejų, ir prie trijų. Tačiau kol kas shortstacks dvigubinosi, tad "burbulas nesprogo". Rizikuoju dėdamas nepilnus tris BB - LOL (ne taip ir juokinga buvo realiai). Suprantu, jog bus atsakymų. Vienintelis klausimas - kiek? 
Woohoo! Išgyvenau. Trigubinausi. Aišku, atvertus penkias bendras kortas, turėjau antrą stipriausią galimą kombinaciją (tik oponentas su QQ būtų mane įveikęs), tad su maloniu jauduliuku laukiau kuomet turnyro direktorius priėjęs prie mūsų paprašys atversti kortas.  Burbulas sprogo dar toje pačioje rankoje prie kito stalo, nuaidėjo plojimai ir prasidėjo all-ins fiesta. Žaidėjų mažėjo, tad buvo ardomi stalai, o aš keliavau nuo vieno prie kito. Dėl turnyro struktūros ir fazės, pagausėjo sustūmimų bei atsakymų, tad žetonų pilies bokštai tai kilo, tai leidosi.
Turnyre liko 40 žaidėjų. UTG+1 pozicijoje randu valetus, sustumiu visus žetonus (12 didžiųjų privalomųjų statymų), visi nusimeta, iki SB pozicijoje sėdinčio keistuolio, kuris turi ~18 BB. Pasimuisto, kažką sumurma ir randa atsakymą su A9. Aišku, smagiau būtų prieš 99 (ar kitą mažesnę porą) kovoti, tačiau man patinka ir 70 proc. tikimybė laimėti.
Shit! Tūzas pasirodo jau Flop. Ir viltis pasiekti finalinį stalą sumažėja iki minimumo. Meh! Ne pirmas ir ne paskutinis kartas. Bet vis tiek, kai žaidi taip retai tie 70/30 situacijų apsivertimai ganėtinai erzina. Dar papildomo "gruzo" pridėjo faktas, jei būčiau kritęs laipteliu aukščiau (39 vietoje), pinigėlių daugiau priklausytų. 
Anyway, tai jau antras mano ITM per savaitę, ir tuo džiaugiuosi.  

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19