Futbolas Brazilijoje ir Lietuvoje


Ilgai lauktas Pasaulio futbolo čempionatas Brazilijoje dovanoja vieną staigmeną po kitos. Ne visos jos malonios. Vienos akims, kitos azartiškų piliečių piniginėms.

Vos prasidėjus lemiamoms kovoms grupėse, nutariau pabandyti į krūvą surinkti įsimintiniausius epizodus (bei iš jų išplaukusius juokingus vaizdelius).


Atidarymo rungtynės tarp Brazilijos ir Kroatijos rinktinių buvo tokios, po kurių internete netrūko pykčio, nusivylimo ir retorinių klausimų. Pašaipos kliuvo Marcelo (dėl įvarčio į savus vartus) ir teisėjui Yuichi Nishimura (dėl paskirto 11 metrų baudinio). Jei brazilo klaidą vėliau (su teisėjo pagalba) ištaisė komandos draugai, tai arbitro kaltės išpirkti turbūt neįmanoma. Gražiai ir kovingai rungtyniavusius kroatus japonas abejotinais sprendimais pasiuntė ir į nokdauną, ir į nokautą.
Gilias tradicijas turinti Italijos komanda visame pasaulyje vertinama ne tik dėl futbolo mokyklos, bet ir ... mados. Daugelio merginų svajonė? Turtingas sportininkas su puikia eilute. Netradicine apranga pasipuošusios komandos nuotrauka sulaukė daug dėmesio!
OK, grįžkim ant žaliosios vejos. O ten nieko naujo - dar kelios rungtynės, dar kelios teisėjų klaidos, ir taikliai iššifruojamas 2014 metų Pasaulio futbolo čempionato logotipas...
Tačiau netrukus buvo ir gražių dalykų. Pavyzdžiui, nuostabus Robin van Persie įvartis į ispanų vartus!

Olandai "kiek netikėtai" sutriuškino ispanus rezultatu 5:1. Ir išlindo visi troliai iš tolimiausių užkampių, ir prasidėjo...
Visi žiūri ar bent jau girdėjo, kad vyksta didžiausias šių metų sporto renginys. Todėl neturėtų stebinti ir tai, jog Google skiria dėmesio ir resursų Pasaulio čempionatui. Forumai ir socialiniai tinklai "ūžia" nuo tokio taiklaus pastebėjimo. O aš pagalvojau, kad Lietuvoje per krepšinio čempionatus taip nebūna. Niekas neperjunginėja kanalo! Kadangi "rūstūs ir pikti" vadovai žiūri kartu!
Anglijos rinktinei, eilinį kartą nepateisinus gerbėjų vilčių, pasirodė britišku humoru spalvintos iliustracijos. Iš pradžių buvo pašieptas Wayne Rooney, kuris pelnė pirmą savo įvartį Pasaulio čempionatų istorijoje... O vėliau pajuokauta ir apie Anglijos rinktinę.

Kroatijos ir Kamerūno susitikimas įsiminė dėl Afrikos atstovo pražangos.
Kitos A grupės rungtynės (tarp Brazilijos ir Meksikos) - dėl puikaus vartininko žaidimo. 28 metų Guillermo Ochoa 6 kartus gelbėjo komandą po pavojingų brazilų smūgių, ir buvo pripažintas geriausiu susitikimo žaidėju. Ar realu, jog po tokio stebuklingo pasirodymo "AC Ajaccio" (Prancūzija) priklausantis vartų sargas sulauks didesnių klubų dėmesio?
Futbole, kaip ir gyvenime, yra harmonija. Turbūt taip būtų galima pavadinti grubia klaida "pasižymėjusį" rusą Igor Akinfeev.
Tačiau gražiausiu įamžintu epizodu šiame Pasaulio futbolo čempionate kol kas laikyčiau vieną momentą prieš rungtynes. Australijos rinktinės saugas Mark Bresciano berniukui su ramentais užrišo batų raištelius ir susilaukė didelio susižavėjimo. Nuotrauka akimirksiu socialinių tinklų pagalba išplito po pasaulį. Nors australai turėjo pripažinti Čilės pranašumą, tačiau pelnė nemažai simpatijų.
Kažką parašyti apie Lietuvos futbolą privertė Alytaus "Dainava". Nežiūrėjau visų rungtynių, užteko pirmų 10 minučių. O situaciją aikštėje turbūt puikiausiai atspindi vieno iš portalų antraštė - "A lygoje – dyvų dyvai: „Dainava“ su dviem vartininkais praleido daugiau įvarčių nei turėjo žaidėjų". Būtų juokinga, jei nebūtų graudu, bet iš rungtynėms registruotų vienuolikos žaidėjų du buvo vartininkai. Tačiau tai nepadėjo Dzūkijos ekipai, kurios įvarčių santykis iš labai nepadoraus virto itin tragišku, t.y. minus 104 (4:108).

Kalbant apie futbolą mano gyvenime, tai šią vasarą jo dar daugiau nei praėjusią. Nepaisant to, kad "Vasaros futbolo lygoje" šįmet nesužaidžiau nei minutės, negaliu skųstis. Priežastis paprasta - FC "W.W.G." rado fantastišką pirmą vartininką. Jaunesnis, aukštesnis, ilgesnėmis rankomis ir kojomis, geresnės reakcijos ir su didesne patirtimi. Ir ne toks traumų kamuojamas. Tai ir neturiu progų pasireikšt.

Tai tenka garbė, džiaugsmas ir atsakomybė būti pirmu darbo kolektyvo pagrindu sudarytos komandos vartininku Vilniaus miesto futbolo lygos organizuojamose pirmenybėse. Sekasi mums kol kas prastai. Žinot, debiutinis sezonas - nesusižaidę, nelabai tinkamai vieni kitų galimybes vertinantys, sunkiai randantys priešnuodžių prieš labiau patyrusius varžovus. Taip buvo 6-7 rungtynes. Taip ir pabarstėme taškų, kurie dabar labai praverstų kovoje dėl ketvirtos vietos grupėje bei kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Liko dvi rungtynės grupių etape. Jei laimėtume abi, turėtume labai realias galimybes žaisti toliau dėl taurės.

Dar su Brilijant suburta komanda žaidžiam FK VDA organizuotame World Cup 2014 turnyre. Reikėjo pasirinkti šalį-dalyvę. Pasirinkome būti Kosta Rika. Tiesiog pragmatiškas ir logiškas sprendimas! Raudonus marškinėlius visi turi, pirmąkart į krūvą susirinkę pokeristai lengvai prisiklijavo grupės autsaiderės etiketę, o ir šalis ta, į kurią Lietuvos kortų meistrai žiemot važiuoja. Žodžiu, viskas labai į temą ir susiję. Tik tiek, kad realybėje Kosta Rika pirmoji iš grupės užsitikrino vietą kitame etape.

O kaip jūs leidžiata futbolo vasarą? Koks epizodas Jums įsiminė labiausiai?

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Planus koreguojantis COVID-19