Unibet Open Tallinn 2014 atgarsiai

Ech, koks beprotiškai juokingas kartais būnu sau. Praėjusį mėnesį atnaujinęs tinklaraštį, naiviai tikėjausi, jog pavyks išlaikyti vieno įrašo per savaitę ritmą. Tačiau mano planas subliuško iškart.


Tik dabar radau laiko prisėsti ir ramiai surašyti įspūdžius iš smagios kelionės į Taliną. O jau prabėgo beveik dvi savaitės! Kadangi pakuotę į 2014-ųjų Unibet Open etapą Taline laimėjau pakankamai anksti, tai ir kelionę susiplanavau neskubėdamas. Į el. pašto dėžutę sulaukęs pasiūlymo keliauti su 50% nuolaida LuxExpress autobusais, ilgai nedvejojau. Kelionė pirmyn-atgal kainavo 138 litus. Pirmąkart važiavau patogiu autobusu su WiFi. Likau labai patenkintas, kadangi kelionės metu galėjau ir padirbėti. Neprailgo tos valandos kelyje visai.
Talinas pasitiko lengvu lietumi ir nemaloniai šaltu oru. Pasiekęs viešbutį ir šiek tiek "apšilęs", nutariau išbandyti stalų "kietumą". Vyko atranka į pagrindinį turnyrą. Fortūna tą vakarą nebuvo mano sąjungininkė. Nepavyko laimėti nei monetos metimų, nei 70/30 situacijų. Ramindamas save, jog gerai, kad "visos nelaimės" nutiko čia, o ne pagrindiniame turnyre, nuėjau ilsėtis.


Gerai pailsėjęs ir skaniai papusryčiavęs, buvau pasiruošęs pagrindiniam turnyrui. Sutikti ir trumpai pakalbinti lietuviai (V.Semaška, V.Tamašauskas, V.Špakauskas) irgi buvo geros nuotaikos bei pasiruošę "versti".

Mane visos kelionės metu persekiojo vienetukai. Autobuse tiek iki Rygos, tiek iki Talino važiavau 11 vietoje. Gavau 1011 kambarį viešbutyje. O stalo burtai irgi "susivedė" į 11 (9 stalas, 2 vieta). Žodžiu, mintyse visaip tą skaičių magiją voliojau, kol laukiau turnyro pradžią paskelbsiančios frazės.

Tačiau dar iki pirmo padalinimo buvo įsimintų epizodų. Vienas lenkas prie stalo niekaip negalėjo užpildyti paduoto lapo (dėl sutikimo naudoti atvaizdą bei susipažinimo su taisyklėmis). Penki laukeliai (vardas, pavardė, data, vieta, parašas). Lenkas užpildo tris. Sunkumų kelia vieta ir parašas. Talinas (po visų prie stalo sėdinčių draugiškų paaiškinimų) randa savo vietą atitinkamoje eilutėje. Tačiau parašas dar kelias minutes nesusiraito. Dalintoja perklausia:
- English? Russian?
- Polish, - atkerta lenkas.
Tada į pagalbą buvo pasitelkta gestų kalba bei kitų žaidėjų pavyzdingai užpildyti lapai. Kaimynas suraito autografą.

Turnyro direktorius ištaria visiems pokerio žaidėjams puikiai žinomą frazę "Shuffle-up & deal", ir ilgai laukta šventė prasideda.

Pirmas dalinimas. UTG+1 gaunu 8♦9 ir nutariu patikrint "vandenį", kuriame teks plaukioti. Keliu iki 225 (pradinis žetonų kiekis - 30000, pirmas lygis - 50/100). Visi greit išsimeta iki dalintojo pozicijoje sėdinčio Alexey Manuyko. Jis permuša iki 375. Privalomus statymus atlikę žaidėjai nusimeta kortas, o aš lengva ranka įmetu 150 į 900 banką.

Dalintoja atverta pirmas tris bendras kortas: 6♣7♠A. Dedu 525 ir sulaukiu atsakymo. Turn korta - 5, ir suprantu, jog esamoje situacijoje turiu Nuts. Dedu 1375 ir sulaukiu... permušimo! Oponentas į banką deda keturis geltonus žetonus. Aš perklausiu, ar teisingai suprantu, jog statymas yra 20,000. Dalintoja patvirtina, kad būtent taip ir yra. Turiu Nuts. Ką gali turėti oponentas? Set? Dvi poros? Pirkimas? Dviejų variantų nesinorėtų pamatyti. Tai 89 ir 89.

Tačiau vis tiek turiu Nuts. Dėl paskutinio oponento statymo dydžio negaliu atsakyti. Lieka vienas variantas. Dedu all-in. Pirmoje turnyro rankoje. Turnyro, kurio laukiau tris mėnesius. Apie kurį nedrąsiai pagalvodavau nuo to karto, kai Unibet Open Varšuvoje dalyvavau kaip lietuviškos PokerNews versijos reporteris. Damn!

Žinoma, jis neužtrunka atsakyti ir atverčia 7♥8. Ką?!? Tu čia rimtai? Pora su abipusiu pirkimu į eilę? 11 šimtinių eurų įpirkos turnyro pirmoje rankoje. Dalintoja atverčia River - 8, "išstumia" laiminčią kombinaciją, užverčia oponento kortas, ištaria "Player out, seat open", ir pastumia varžovo žetonus man. Renku juos drebančiom rankom. Taip, juokinga pačiam, bet jos drebėjo. Taip, kaip drebėjo, kai pirmą kartą žaidžiau gyvai, ir tikrindamas man padalintas kortas pamačiau karalių porą. Ir džiaugsmas ima, ir sunku patikėt tokia pradžia.
Labai smagus jausmas! Gavau žetonų, atsikračiau agresyviu žaidėju, gavau laisvės! Tačiau gera pradžia yra tik pusę darbo. Ir mano netrukus turėti 62 tūkst., kaip vėliau paaiškėjo, buvo asmeninis turnyro zenitas. Vėliau turimų žetonų kiekis tik menko. Dieną baigiau faktiškai su startiniu bokšteliu (31700).

Kitą dieną nusprendžiau išbandyti savo sėkmę šalutiniame turnyre (330 eurų, 30 minučių lygiai ir 20 tūkst. žetonais startui). Po trijų lygių paaiškėjo, kad užsiregistravo 69 žaidėjai, o prizines vietas užims finalinis devynetas. Į pirmą pertrauką išėjau turėdamas 25000 ir naują pokerface.
Tačiau vėlgi gera pradžia pasirodė per maža dalimi, kad kažką reikšmingo pavyktų nuveikti. Kapituliavau 8-to lygio viduryje, kai solidaus amžiaus estas iš UTG+1 atliko minimalų kėlimą, o aš būdamas dalintojo pozicijoje su devynakėmis sustūmiau turėtus 12 didžiųjų privalomųjų statymų. Visi išsimetė iki agresoriaus. Jis pakėlė kortas, lyg ir nusimesti planavo, bet paskutinę akimirką apsigalvojo ir ištarė "call". Man tai nelabai patiko, bet per sekundės dalį padariau prielaidą, kad pirmauju, arba turėsiu monetos metimą. Reali situacija pasirodė kur kas geresnė! Oponentas atvertė dviakių porą!

Bet nereikia džiaugtis, kol neatversta River korta. Kadangi jau verčiant Flop, mačiau 2. Bendros kortos buvo 2-3-4-J-T, ir man teko kilti nuo stalo. Mintyse burbtelėjau ant Fortūnos, bet vėlgi guodžiau save, kad laukia ME antroji diena.

O ta pagrindinio turnyro antroje diena nebuvo ilga. Šeštame dalinime gavau AK ir iš UTG sustūmiau visus turėtus žetonus (30400). Sulaukiau atsakymo iš estų profesionalo Raigo Aasmaa. Tai buvo monetos metimas - valetai. Tačiau situacija po Flop 8-9-T tik pabjaurėjo. Tačiau Turn buvo malonus akiai - K♦! Tik bėda, kad River-Killer striked again! Penktoji bendroji korta buvo valetas. Nors mintyse tikėjausi damos - LOL.

Iškritau 112 ar 111 vietoje. Štai, ką tie kelionės metu persekiojantys vienetai reiškė, cha cha cha.

Liko sirgti už Gintarą, kuris turėjo kovoti prie šalutinio turnyro finalinio stalo. Pažiūrėjome, ką oponentai yra pasiekę, ko saugotis reiktų. Buvo keletas man žinomų vietinės reikšmės veidų ir vardų, tačiau tikrai kovoti galima. Gal šiek tiek trikdė mažas žetonų kiekis ir pozicijos nebuvimas prieš vieną iš pavojingiausių žaidėjų. Tačiau viskas susiklostė pakankamai sėkmingai. Įvertinus faktą, jog kelis kartus buvo laimėta 30/70 situacijoje, tai netgi labai gerai vertinti reiktų pasiektą rezultatą (7-tą vietą iš 69 dalyvių).

Tokią progą paženklinti nutarėme amerikietiškos virtuvės restorane. Prie manęs ir Gintaro prisijungė Arnas ir benislovas. Kas sparnelių, kas burgerį, o kas šonkauliukų užsisakė. Vienbalsiai tik estišką alų rinkomės. Kitokio ten ir nebuvo turbūt. Bet labai skanu buvo. Žinoma, ir išalkę buvome, ir tautiečio pergalės džiaugsmas buvo. Pabendravome įvairiomis temomis. Maloni popietė gavosi.
Laimėti pačiam nieko nepavyko, tačiau puikiai praleidau tas kelias dienas. Mano mėgstamas miestas, gera organizacija, draugiški tautiečiai, puiki atmosfera. Tad nepaisant nesėkmių prie pokerio stalų, likau patenkintas Unibet Open dovanotomis emocijomis.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19