Kaleidoskopas: atrankos, domino, spektaklis ir futbolas

Prisipažinsiu, jog beveik kasdien pagalvoju apie duoklę likusiai mažai saujelei ištikimiausių šio tinklaraščio skaitytojų, bet vis tiek ištisą mėnesį taip nieko ir neparašau. Gėda! 
O temų juk visada yra. Prasidėjo naujas futbolo sezonas, laimėjau kelias atrankas į gyvus pokerio turnyrus, apsilankiau keliuose kultūros renginiuose, sužinojau kaip reikia žaisti domino. Tiek daug visko pasakyt norisi, bet tuo pačiu taip sunku dabar viską į gražų įrašą suraityti. Bet pabandysiu.



Pokeris mano gyvenime jau dešimt metų yra ir, tikiuosi, liks tik pomėgiu. Kartais žaidžiu dvi-tris dienas iš eilės po 3-4 valandas, kartais nežaidžiu ištisą mėnesį. Tiesiog esu iš tų, kuris žaidžia tada, kada nori. Ar ieškau vertės? Taip. Nežaidžiu didžiausiuose kambariuose. Ieškau lengviau įveikiamų varžovų? Taip. Man patinka kelionės ir gyvas pokeris, todėl renkuosi kambarius, kuriuose siūlomos atrankos į tokius turnyrus.

Grįžęs iš Bulgarijos buvau puikiai pailsėjęs ir nusiteikęs "užkariauti pasaulį". Ir man puikiai sekėsi prie virtualių stalų. Per trijų savaičių laikotarpį (20 žaidimo valandų sumoje) iškovojau 4 pakuotes. Nemeluosiu, kai kurie atrankų etapai turėjo nemažą overlay. Būtų kvaila nepasinaudoti siūloma pridėtine verte. Žodžiu, pažaidžiau "aktyviau", laimėjau tas kelias keliones, ir vėl "tylos režimas". Nepamenu, kada paskutinį kartą buvau prisėdęs prie kompiuterio kortomis žaist. Prieš daugiau nei savaitę. Tiesa, nepaisant to, jog paskutiniajame metų ketvirtyje laukia dar kelios kelionės, labai norėčiau dar patekti į triobet organizuojamą pokerio turnyrą Talino TV bokšte.

Šias eilutes rašau iš Dublino, į kurį atvykau dėl RedBet Live. Puikus turnyras pokerio mylėtojams. Laisvalaikio žaidėjams, kadangi rimtesniems rykliams tokia įpirka (€350) per smulki. O man - pats tas. Ypač, kai laimėjau ir pilnos pakuotės, ir seat only atrankas internete. Turnyras turi tris startines dienas. Vakar buvo 1B, kurioje startavau nuo trečio lygio, nes pirmąkart mano gyvenime RyanAir nusileido vėliau numatyto laiko. Nepaisant to, kad "nenudžiugino" fanfaromis, tai dar ir privertė gaišti laiką laukiant bagažo (turbūt mažai kas ima registruotą bagažą, todėl dalis rankinio yra nemokamai registruojama prie lėktuvo).

Pirmąkart žaidžiu pokerį Airijoje. Tačiau ne pirmą kartą žaidžiu viešbutyje esančioje salėje, o ne kazino. Stalų paruošta pakankamai daug. Turnyro organizacija kol kas be priekaištų. Sukasi ir keli grynųjų žaidimų stalai (€1/€2 ir €2/€5). Kadangi RedBet Live yra Dublin Poker Invasion 2015 dalis, tai kažkiek žaidėjų liko nuo MPN ir MPS renginių. Bus įdomu, kiek susirinks žmonių į pagrindinį baigiamojo renginio turnyrą. Spėju, kad 250. O tai reikštų beveik 80 tūkst. eurų priziniame fonde.

Šįkart kelionė visiškai "darbinė". Norėtųsi Dubliną aplankyti su šeima dėl čia esančio puikiaus zoologijos sodo, tačiau šįkart dėl dviejų priežasčių vykau vienas. Visų pirma, tai viešbutis - atsiliepimai apie Clayton tikrai neblizga. Žinoma, lokacija (šalia esantis oro uostas bei magistralinis kelias) duoda savo, bet labiau išgąsdino nusiskundimai apie triukšmą ir buitines problemas. Keliaujant su mažu vaiku kažkaip visada "pergyveni labiau nei reiktų", tai ta kelionė su šeima iškart kažkaip tapo 50/50. Pažiūrėjus orų prognozes, visiškai dingo noras, kadangi visomis dienomis buvo pranašaujama dargana ir lietus.

Dublinas pasitiko lietumi. Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Juk tai puikus oras pokeriui. Kuo blogesnis oras, tuo didesnė tikimybė, kad daugiau žaidėjų susirinks žaisti pokerio. Todėl pats labai nepergyvenu, kad už lango vėjuota ir lyja.

Taigi pagr. turnyre duoda 50 tūkst. turnyro valiutos. Žaidimas vyksta 40 minučių lygiais. Struktūra nėra pati geriausia, nes dalies tarpinių lygių nėra, bet labai skųstis nėra kuo. Dalintojai pakankamai profesionalūs, turnyro direktorius paliko labai gerą įspūdį. Žodžiu, good value for the money.

Vakar iškritau septintame lygyje. Žaidžiau šiek tiek laisviau, apkaboje buvo "papildoma kulka". Kažkiek dar nuovargis prisidėjo, ir išėjau ilsėtis šiek tiek po vidurnakčio. Šiandien už valandos eisiu žaisti 1C dienoje. Gerai jaučiuosi. Vakar susidūriau tik su vienu oponentu, kuris atrodė baisus. Paaiškėjo, kad tai Rozvadove vykusio rekordinio turnyro laimėtojas David Sanchez.

Prieš kelias savaites sužinojau, kad domino yra ne šiaip lengvabūdiškas dėliojimas pagal atitinkantį akių skaičių, o porinis strateginis stalo žaidimas. Susipažinau su draugo sesers vyru iš Puerto Riko, kur domino žaidžia visi nuo mažų dienų. Paaiškino taisykles. Tai nustebau, kiek ten žaidimo variacijų yra, kiek strategijos ir skaičiavimų. Supratau, kad ta versija, kurią vaikystėje dėliodavau su šeimos nariais labai mažai, ką bendro turi su "tikru" domino. Patiko! Panašu į pokerį tuo, kad taisykles gali išmokti greit, o įvaldyti gali neužtekti viso gyvenimo. Puerto Rike jie žaidžia nuolat - kas kartą per savaitę, kas daug dažniau. Žodžiu, tai buvo mano šios vasaros atradimas.

"Domino" buvo daugiausiai teigiamų emocijų suteikęs žodis rugpjūčio mėnesį. Vitamino C ir peno apmąstymams suteikė teatro žaidimo pavadinimu spektaklis "Vyrų laiškai (elektrikui, tėvynei ir krepšiniui)". Manau, kiekvienas esantis salėje kažkuriuo metu monologe-laiške rado bent gabalėlį savęs. Drąsiai pasakysiu, jog daugeliui turbūt buvo suvirpinta ne viena jautri styga. Tačiau nepaisant to buvo tiek juoko, kad riedėjo ašaros. Ir scenoje, ir salėje. Rekomenduoju pamatyti šį spektaklį.

Dar su visa šeima apsilankėme "Diena be rūpesčių" bei "Sostinės dienose". Būsiu visai neoriginalus ir pasakysiu, kad man smagu. Labai nuoširdžiai džiaugiuosi tokiais dalykais. Įamžinu ir dalinuosi. Todėl, kad tai pozityvu. Todėl, kad tikiu, jog dalinantis/platinant, geros emocijos sklinda toliau, pasiekia ir užkrečia kitus. Tiesiog išeiti į gryną orą, nusišypsoti sutiktam praeiviui, pakelti numestą šiukšlę, ištiesti pagalbos ranką elementarioje situacijoje (padedant įkelti mamai vežimėlį su vaikučiu į autobusą, ar suteikti informaciją besiblaškančiam turistui ir t.t., ir pan.).

Prasidėjo naujasis futbolo sezonas. Kol kas dar neturiu nuomonės apie visus Manchester United komandos naujokus, bet lūkesčiai labai dideli. Turbūt ne tik mano. O žaidimas neblizga. Ir rezultatų puslapyje jau ne visai tai, ką norėtųsi matyti "raudonųjų velnių" gerbėjui.

Kita raudonais marškinėliais vilkinti ekipa - BetGames.tv - sezoną pradėjo dar prasčiau. Per dvi rungtynes praleidome 11 įvarčių, patys pasižymėjome vos 2 sykius. Žinoma, nėra ko norėti iš futbolo diletantų. Žiūri į komandų sudėtis ir matai, kad skirtumas didžiulis. Pas mus 2-3 nuolat žaidžia mėgėjų lygose, kitų ekipų paraiškose tik 2-3 nežaidžia. O ir šiaip sudėtinga galinėtis, kadangi maža įmonė į komandą ima 50 proc. personalo, o kitos turi galimybę rinktis iš keturženklio skaičiaus darbuotojų.

Bet kuriuo atveju, smagu matyti, kad vos prieš metus startavusi lyga susilaukė didesnio susidomėjimo ir auga (pernai buvo 9 komandos, šįmet - 14). Noriu tikėti, kad tik laiko klausimas, kada BetGames.tv kolektyvas geriau susižais ir iškovos apdovanojimą. Pradžiai - silpnesniajame divizione.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024