Redbet Live Dublin 2015

Kelionę į Airijos sostinę apibendrinantį įrašą dėlioju pakeliui atgal į Lietuvą. Keturi turnyrai - du finaliniai stalai - no glory. Taip septyniais žodžiais apibūdinčiau šią pokerio išvyką. 


Tačiau tikrai neliūdžiu. Visų pirma, asmeninės išlaidos buvo minimalios. O iš kitos pusės - labai gerai praleidau laiką - susipažinau su įdomiais žmonėmis, pažaidžiau prie TV stalo, įsiamžinau su Andy Black, sužinojau įdomių dalykų. 


Labai gerai, kad pagrindiniame turnyre turėjau "dvi kulkas". Vos atvykęs (penktadienį) išbandžiau stalų minkštumą, leidau sau žaisti "laisviau". Nauja patirtis - be susikaustymo ir su nuovargiu. Išsilaikiau iki 7 lygio. Taigi tądien įveikiau 2/3 distancijos (pirmose startinėse dienose buvo žaidžiama 10 lygių). Kritau labai elementarioje situacijoje, kai su aukščiausia pora agresyviai atakavau be stabdžių iki galo, o oponentas atsakinėjo su set.

Gerai pailsėjęs ir nusiteikęs įveikti pirmos dienos barjerą, grįžau į pagrindinį turnyrą 1C dienoje. Iškart "gavau džiaugsmą" sėsti prie TV stalo. Kaupti žetonus sekėsi prastai. Senolis gana ženkliai nuskriaudė, kuomet brangiai mokėjo po Flop ir Turn, ir ant River nusipirko Flush. Tai buvo daugiau nei akivaizdu, todėl į jo žetonų sustūmimą neatsakinėjau.

Mažais bankais be showdown grįžau prie startinio žetonų kiekio, todėl prie stalo jaučiausi vis geriau ir geriau. Papildomo smagumo atsirado, kuomet man į pašonę kairėje atkeliavo Andy Black. Ne daug apie jį žinojau, tebuvau matęs PartyPoker Premier League įrašus, kuriuose Andy buvo tylus, ramus ir visaip kitaip pateisinantis savo pravardę (The Monk).

Tačiau šiame turnyre Andy pamačiau visai kitokį. Šmaikštaujantį, prasivardžiuojantį bei nuolat plakantį ironijos ir sarkazmo kokteilius. Tuo metu nesėdėjome prie TV stalo, bet jausmas buvo lyg pokerio šou! Organizatoriai nepramiegojo puikios progos - per sekančią pertrauką mūsų stalą vėl susodino į kamerų ir šviesų narvą. Taigi taip gavosi, kad iš 10 lygių net 7 praleidau prie TV stalo. Lažinuosi, kad jei ne Andy, antrąkart per dieną tas pats stalas nebūtų tapęs televiziniu. Juk buvo pakankamai daug pasirinkimų.

Dienos finišas buvo geras. Gal ne maksimaliai išspaudžiau vertę iš KK ir AK prieš tą patį oponentą, bet visumoje rezultatu buvau patenkintas. Į maišelį sudėjau 105,500 turnyro valiuta. Ir tai buvo beveik maksimalus asmeninis pasiekimas, t.y. aukščiau dienos eigoje nebuvau pakilęs. 

Tiesa, turnyro lyderis turėjo pustrečio karto daugiau. Sumoje buvo 204 dalyviai, pasibaigus pirmoms startinėms dienoms, liko 99. Mano turimas žetonų kiekis garantavo 39 poziciją. Prizus dalinosi 23 geriausi.

Antrą dieną pradėjau ganėtinai gerai. Turbūt reikia aprašyti kelias rankas. Kažkas vis tik nori "šiek tiek" pokerio mano įrašuose rasti. Taigi pirmas antrosios dienos lygis - 1,500/3,000 (400). Iš vidurinės pozicijos atidarau iki 6,500. Neseniai prie stalo su daug žetonų atkeliavęs agresyvus lenkas permuša iki 16,500. Kitas geras lenkas po ilgo apmąstymo (ir žiūrėjimo į manė) nusimeta. Ir aš nutariu sužaisti. Atsakau. Pirmosios trys kortos: 8♣8♦4♥.

Tikrinu, nes esu tikras, kad sulauksiu statymo. Neapsirinku. Oponentas, kiek pasiblaškęs dėl reikiamos sumos, deda 12k. Kūno kalba išsiduoda, kad nesijaučia stiprus. Papildomu signalu (po to, kai paimu savo žetonus) įsitikinu, kad tikrai jaučiasi silpnas. Taigi gauna mano sustūmimą. Iškart nusimeta. Po šiuo įrašu (komentaruose) pabandykite atspėti, su kokia kombinacija taip sužaidžiau.


Antras lygis - 2,000/4,000 (500). Dėdė, nesulaukęs veiksmo iki jo, nuo D "įsmeigia" 60k. Turiu 110k. SB nusimeta. Ant BB randu AJ♠. Žiūriu, skaičiuoju. Matau, kad dėdė jaučiasi nejaukiai. Galvoju, kad 50/50, jog žaidžiame "monetos metimą". Kadangi aukštą porą būtų įžaidinėjęs (prieš kelias rankas) melžė vertę su AA minimaliais statymais. Taigi atsakau su šiokia tokia viltimi, jog galiu iššokti prieš tūzą su mažesne palaikančia korta. Bingo! Ten A♣T♦. Flop - J63. Turn - Q - seat open. Dar kelios rankos, ir jau turiu beveik 2 kartus daugiau nei dienos pradžioje.

Po orbitos UTG randu AK♠, pakeliu iki 10k, jau anksčiau minėtas agresyvus lenkas atsako, senolis nuo BB permuša iki 27k. Šitoje vietoje susimąstau, jog geriausiu atveju žaisiu monetos metimą. Galvoje susidėlioju planą. Atsakau, lenkas nieko nelaukęs stumia visus turimus (140k), senolis dar nespėjus man į jį pilnai pasisukti, sudeda visus turimus (110k).

ŠūŪūdas. Nebuvo tokio scenarijaus mano plane. Dabar žinau, kad nebe monetos metimas. Jei pas vieną pora, o pas kitą tūzas stiprus, tai reiks Fortūnos šypsnio. O jei pas vieną stiprus tūzas, o pas kitą karaliai-tūzai, tai mano AK iš viso prastai atrodo. Grubiai skaičiuojant, reikia 110k pridėti į esamus 280k. Nutariu paleisti ranką ir palaukti geresnių progų. Lenkas atverčia valetus, senolis - karalius. Juokais pasakau, kad būčiau laimėjęs, nes vis tiek bus Ace on the River.

Yep... A buvo atverstas kaip paskutinė bendroji korta. Taip, būčiau paėmęs labai solidų banką. Tačiau tuo metu atrodė, kad priėmiau teisingą sprendimą. O kaip iš tiesų?

Netrukus užpuolė nelaimių virtinė. Pralošinėjau vieną banką po kito. Senolis pirko ir nupirko tris kartus ne tai, ką planavo, bet to pakakdavo, kad įveiktų mane. Ir tada SB į BB. A5 prieš QJ pralošiau paskutinius 12 BB, kai iki manęs visi nusimetė. Kritau septintame dešimtuke.

"Kažkaip ne taip viskas susiklostė", pagalvojau. Bet nieko pakeisti nebegalėjau. Pradėjau svarstyti, kad žaisdamas kaip freeroll galbūt turėjau agresyviau elgtis (toje situacijoje rizikuoti su AK). Turbūt tokiais momentais pradedi mąstyti, kas būtų, jeigu būtų. Dabar noriu rasti matematika pagrįstą atsakymą, ar teisingai nusimečiau. Buvo smulkių klaidelių, tikrai nežaidžiau savo A žaidimo. Asmeninis vertinimas turbūt koks B- būtų.

Žaidžiau dar tris šalutinius turnyrus. Du kartus pasiekiau finalinį stalą, tačiau tokio pasiekimo neužteko, nes turnyrai buvo pakankamai maži ir 6 bei 8 vietos nieko nereiškė.

Ką gi reikia laukti lapkričio pradžios. Laimėjau pilnos pakuotės atranką į Battle of Malta. Po ilgesnės pertraukos į pokerio kelionę trauksiu su geru draugu. Norisi tikėti, jog išvyka bus įsimintina ne tik geromis emocijomis, bet ir rezultatyvumu prie pokerio stalų!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19