Kas remia EPL klubus?

Šis įrašas galvoje brendo daug metų. Mintis šią temą pavystyti užgimė, kai po vieno lietuviško klubo pralaimėtų rungtynių pasigirdo kaltinimai lažybų bendrovei, kurios logotipas puikavosi ant marškinėlių. "Atidirbinėja", "Viskas čia aišku, labai daug eurų pastatyta buvo" - tokie ir panašūs komentarai laiks nuo laiko išlenda, kai komanda sužaidžia ne pagal galimybes (ir tikimybes).
Anksčiau pareikšti nuomonės negalėjau dėl to, jog pats buvau lošimų bendrovės atstovas. Manau, jog būčiau apkaltintas "objektyvumo" stoka. Su TonyBet atsisveikinau prieš penkerius metus, todėl jaučiuosi galįs pasisakyti šia tema.
Azartinių lošimų organizatoriai tapo neatsiejama sporto pasaulio dalimi.
Taip, ne vienerius metus siūloma lažintis ir dėl politikos, pramoginių įvykių, loterijų baigčių ar net oro, tačiau pagrindinis turinys lažyboms yra sporto įvykiai. Na, ir tikslinė auditorija yra tie, kurie žiūri rungtynes. Tad lažybų bendrovėms remti klubus, rinktines, federacijas, turnyrus ir lygas yra absoliučiai logiškas žingsnis. 
Kadangi Anglijos Premier lyga yra geriausia (praėjęs Čempionų lygos sezonas tai "patvirtino"), nutariau paanalizuoti, kokie logotipai puošia ekipų marškinėlius (o tuo pačiu yra ir matomiausi) 2019-2020 metų sezone.  
Klubas Marškinėlių logo Industrija
Arsenal Emirates Oro linijos
Aston Villa W88 Azartiniai lošimai
Bournemouth M88 Azartiniai lošimai
Brighton & Hove Albion American Express Finansinės paslaugos
Burnley LoveBet Azartiniai lošimai
Chelsea Yokohama Tyres Auto-moto
Crystal Palace ManBetX Azartiniai lošimai
Everton SportPesa Azartiniai lošimai
Leicester City King Power Neapmuitinamų prekių
Liverpool Standard Chartered Finansinės paslaugos
Manchester City Etihad Airways Oro linijos
Manchester United Chevrolet Auto-moto
Newcastle United Fun88 Azartiniai lošimai
Norwich City Dafabet Azartiniai lošimai
Sheffield United USG Finansinės paslaugos
Southampton LD Sports (Sporto) Media
Tottenham Hotspur AIA Finansų paslaugos, gyvybės draudimas
Watford Sportsbet.io Azartiniai lošimai
West Ham United Betway Azartiniai lošimai
Wolverhampton Wanderers ManBetX Azartiniai lošimai
50 procentų (10 iš 20) logotipų ant marškinėlių priekinės dalies yra azartinių lošimų industrijos prekiniai ženklai! Priklausomai nuo klubo, suma už šią poziciją yra šešiaženklė arba septyniaženklė. Ir čia norisi kelti klausimą, kiek po "netikėto" rezultato Anglijoje komentuojama, jog klubas "atidirbo" lažybų bendrovei?.. Tikint tokiomis sąmokslo teorijomis, galima patikėti, jog 2017-2018 sezone "Stoke City" taip smarkiai atidirbinėjo bendrovei-maitintojai, kad net iškrito iš lygos. 
Prieš eilę metų didžiausi sporto rėmėjai buvo alaus bravorai. elektronikos gamintojai, telekomunikacijų bendrovės, tačiau laikai keičiasi.
O dabar galvoju, kad "į priešingą pusę" nekyla klausimų... Pamenate 2010-ųjų Pasaulio čempionatą, kai "nurašyta" Lietuvos krepšinio rinktinė laimėjo bronzos medalius?.. Juk tuomet bjaurusis ančiukas (po fiasko Lenkijoje remti norinčių nacionalinės krepšinio ekipos nebuvo) žavia gulbe tapo lošimo pinigų dėka, t.y. TonyG pasirūpino pusę milijono kainavusiu vardiniu kvietimu (wild-card), o pagr. LKF remėju buvo TonyBet. 





A post shared by Vytautas Kacerauskas (@kachkis) on
Rinktinė buvo dievinama, TonyG pasimaudė šlovės spinduliuose, o ir lažybų bendrovė lyg per daug nekliuvo. Žodžiu, gerai, kol viskas gerai. 
Na, ir pabaigai viena "keistesnių" reklamų, kurioje persipina sunkiai tarpusavyje derantys dalykai (religija, futbolas ir ... ai, pažiūrėkite patys). 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19