Sukrėtimai online pokeryje

Kai kurie žaidėjai kvestionuoti dirbtinio intelekto (AI) keliamą grėsmę online pokeriui pradėjo dar prieš keletą metų, vos atsiradus pirmiesiems botams (autonominėms programoms, galinčioms sąveikauti su sistemomis, sukurtoms tam, kad elgtųsi kaip žaidėjas).
Tobulėjant technologijoms bei pritaikius savarankiško mokymosi principus, analitikų nuomone, sparčiai artėja diena, kai dirbtinis intelektas įveiks net labiausiai įgudusius pokerio žaidėjus. Prieš dešimt dienų investicinio banko analitikas, stebintis pokerio rinką, parašė pranešimą apie sumažintas trijų didžiausių pokerio kambarių akcijų kainas. Didžiausio pokerio kambario vienos akcijos kaina buvo sumažinta maždaug penkiais procentais. Remiantis prognozėmis, pokerio kambariai artimiausiu metu neturės kitokio sprendimo, apart dirbtiniu intelektu besitelkiančių "žaidėjų" blokavimo. Kita žinia buvo it perkūnas iš giedro dangaus. Microgaming Poker Network kitąmet bus uždarytas. Tai patvirtino pats tinklo direktorius Alex Scott. 16 metų puoselėtas tinklas su žaidėjais atsisveikins 2020-ųjų antrame arba trečiame ketvirtyje. Taigi betsson, 32Red, 188bet, Grosvenor, OlyBet, GUTS ir kitų dešimties pokerio kambarių žaidėjai turės pratintis prie kitos platformos. MPN žada bendradarbiauti su visai esamais operatoriais, jog migracija būtų kiek įmanoma sklandesnė.
Kodėl buvo priimtas toks sprendimas? Galbūt ateityje bus atskleisti argumentai (skaičiai), kuriais vadovaujantis buvo nuspręsta uždaryti pokerio tinklą. Pats išskirčiau dvi persipinusias priežastis: konkurencija ir technologijų pažanga. Unibet prieš kelerius metus išstojo iš MPN ir (su trečios šalies pagalba) pradėjo vystyti savo pokerio platformą, kuri šiandien, mano nuomone, yra patrauklesnis sprendimas laisvalaikio žaidėjams. Taigi MPN pažiūrėjo realybei į akis... Šiai dienai konkurencinėje kovoje pralaimima ne tik PokerStars, 888poker ir PartyPoker, bet ir GGPoker, Winamax, iPoker, Unibet ir dar kelioms platformoms. Manau, pabandžius įvertinti, kiek ir kokių resursų reikia žengti tuos kelis žingsnius, galimai buvo nuspręsta, jog būtinos investicijos yra per didelės ir sunku prognozuoti, kiek tai padėtų atkovoti prarastas pozicijas.
Asmeniškai man, perskaičius šią naujieną buvo šokas. Panašaus dydžio kaip "Black Friday" atveju su Full Tilt Poker. Na, labai netikėta. "Suvirškinus informaciją", pasidarė liūdna. Sentimentai groja. Kadangi prieš 15 metų debiutavau TRIOBET pokerio kambaryje. Ten buvo ir mano pirmas keturženklis laimėjimas, ir surinkta pirmoji "karališka spalva", ir pirma laimėta atranka į gyvą turnyrą. Tiek daug gerų emocijų šiame tinkle patirta! Bus labai gaila atsisveikinti...

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19