Perdegiau

Ilgai laukiau geros struktūros ir įkandamos įpirkos turnyro. Sužinojęs apie "Žvejo iššūkį", nutariau jame būtinai sudalyvauti. Į atrankas investavau ~300 litų. Patekau į pagrindinį turnyrą laimėjęs patrauklaus formato atranką internete. 

Tačiau geri dalykai tuomet ir baigėsi. Emociškai sunki darbo savaitė taip išsunkė, kad net 10 valandų miego prieš šeštadienio turnyrą neatrodė pakankama poilsio dozė. Stalas buvo įdomus. Keli interneto atrankas laimėję žaidėjai, Aistė Paškevičiūtė (man po dešine), Vytautas Milbutas per du žaidėjus į kairę nuo manęs, ir Vygerdas Jonikas iškart už jo. 

Ir kas keisčiausia nebuvo linksma. Nei kalbų, nei bendros nuotaikos, nei žaidimo prasme. Po pirmo lygio pasidarė šalta dėl virš galvos besisukančio ventiliatoriaus. Dėl deguonies trūkumo prie stalo sėdinčiuosius ėmė pult žiovulys. Taip mano ilgai lauktas turnyras pavirto ne itin maloniu laiko stūmimu kazino patalpose, kai už poros šimtų metrų (prie Balto tilto) žmonės džiaugėsi saulės spinduliais.

Neradau savo žaidimo. Todėl pabandžiau kalbint prie stalo sėdinčius, bet sunkiai pokalbiai klijavosi, turbūt iš šono atrodė, kad kabinėjuosi - kažkokia ganėtinai slogi nuotaika buvo. Kas pachmielingas iš po vakar, kas piktas dėl prastų kortų, kas su karaliais į tūzus įvažiavo.
Po pirmo lygio (25/50) turėjau 17200. Esminė ranka buvo, kai su 77 atsakymais į mažus statymus nukeliavau iki River, kur gavau pagavau trečią septintuką. Oponentas turėjo ketvertukų set. Ir dar vieną vidutinio dydžio banką paėmiau su A♣K♣ ant A♦8♦2♣ Flop.

Po antro lygio (50/100) turėjau 17800. Nebuvo nei didelių rankų, nei didelių bankų. Kelis kartus pasinaudojau pozicija, ir tiek. Trečias lygis (75/150) buvo dar nykesnis. Net pamiršau užfiksuoti turėtą žetonų kiekį po jo.

Po ketvirto lygio (100/200) buvau smuktelėjęs iki 12975. Žaidžiau labai blogai! Pasyviai, be matematinio pagrindimo, be gilesnio pamąstymo.

Po penkto lygio (150/300 25) turėjau net 20600. Tačiau tai buvo pasiekta ne dėl gero žaidimo. Laimėjau nemažą banką prieš V.Milbutą. Jis minimaliai pakėlė iš UTG, o aš iš dalintojo pozicijos atsakiau su 7♠8♠. Flop K-6-9. Ir atsakau į statymą. Turn - 8. Ir vėl atsakau. River - 5. V.Milbutas tikrina, o aš dedu į banką 3300. Nors buvau pagalvojęs ir apie overpot statymą (sustūmimą). Sulaukiau atsakymo.

Šeštame lygyje (200/400 50) dariau klaidą po klaidos. Net ir suprasdamas tai, nesugebėjau atsikelti nuo stalo kelių minučių poilsiui. Toliau žaidžiau. Toliau dariau klaidas ir barsčiau žetonus. Paskutinė lygio ranka. UTG pozicijoje randu AQ, keliu iki 900. Visi išsimeta iki naujai prie stalo prisėdusio žaidėjo, kuris žaidžia itin agresyviai. Jis iš dalintojo pozicijos permuša iki 2600. Privalomuosius statymus atlikę žaidėjai išsimeta. O aš "sunkia galva ir lengva ranka" atsakau.

Aš praleidžiu. Flop T♦8♦3♣. Oponentas deda 4000, ir aš stumiu visus turimus žetonus (~14 tūkst.). Oponentui tai labai nepatinka, bet jis randa atsakymą su AK. Stebuklas nenutinka ir kylu nuo stalo. Labai greit išlekiu į lauką. Skambinu draugei, einam valgyt šaltibarščių, pasivaikščiot, pasimėgaut šalta kava ir alumi. Kelios valandos gryname ore atima daug jėgų, bet sugrąžina gerą nuotaiką. 

Šiandien oras vėl geras . Labai tinkamas "mėsų kepimui". Todėl tuo ir užsiimsim. O vakare reiks rast motyvacijos žaisti iPOPS ir OOPS turnyrus.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19