Puikus turnyras su nelaukta pabaiga

Savaitgalį įvyko pirmasis Antano "TonyG" Guogos sportinio pokerio turnyras. Prabėgus porai dienų po renginio noriu įvertinti "pirmą blyną" bei pasidalinti asmeniniais įspūdžiais.

Registracija. Patogi ir paprasta. Informacija buvo teikiama tiek el. paštu, tiek telefonu. Galimybė rinktis (minimali baro sąskaita, eko paketas, VIP paketas) sudarė sąlygas turnyre sudalyvauti tiek norintiems mažiau išleisti, tiek norintiems atitrūkti nuo miesto šurmulio ir praleisti savaitgalį miško apsuptyje.

Punktualumas. Atrodė, kad turnyrą organizuojantys jaunuoliai gali nesusitvarkyti dėl patirties stokos, tačiau mano nustebimui, viskas su tvarkaraščiu bei pertraukomis buvo gerai!

Struktūra. Labai gera. 15000 startui, 45 minučių lygiai, pertraukėlės kas 2-3 lygius. Idealu sportiniam pokeriui. Galbūt kažkiek suglumino tik turnyro vietoje atsiradusi informacija dėl re-entry. Bet dėl to rimtai pasipiktinusių nepastebėjau.

Žaidėjai. Nuo pradinukų iki profesionalų. Tačiau visi mandagūs, kultūringi ir draugiški. Prie stalų vyravo gera nuotaika ir šilta atmosfera. Tiesa, pats pasitraukęs iš turnyro nebuvau labai mandagus; nepaspaudžiau rankos oponentui ir nepalinkėjau sėkmės likusiems, bet apie tai vėliau...

Personalas. Dalintojai buvo jauni, tačiau pakankamai kompetetingi. "Du karaliai" mokykla turbūt. Padavėjai - patyrę, sparčiai besisukantys ir tikrai maloniai aptarnaujantys. Šefas ir jo pagalbininkai virtuvėje darė tokius stebuklus, jog jais mėgaujantis norėjosi, kad tas savaitgalis niekad nesibaigtų!

Programa. Penktadienį vakare vyko viskio degustacija. Vėliau - aukcionas, kurio metu buvo renkamos lėšos  R.Kaukėno paramos ir labdaros fondui. Didžiausio susidomėjimo susilaukė "Real Madrid" ir "Manchester United" marškinėliai su žaidėjų parašais. Taip pat buvo pasiūlyta įsigyti R.Kaukėno "Montepaschi" marškinėlius bei sportinius batelius ir krepšinio kamuolius su parašais.

Buvo ir škotas su dūdmaišiu (kvietęs į viskio degustaciją), ir Rūta Ščiogolevaitė (atlikusi kelias lyrines dainas), ir Jonas Radzevičius (linksmai kalbinęs renginio rėmėjus ir organizatorius bei šmaikščiai vadovavęs aukcionui), ir Antanas Guoga (dėkojęs susirinkusiems ir raginęs dažniau džiaugtis gyvenimu). Šeštadienį buvo Lexus bandomieji važiavimai, gyva muzika, šefo užkandžiai... Gaila, bet po itin sočios vakarienės norinčių mėgautis gėrybėmis nebuvo.


Maitinimas. Patiekalai buvo nuostabūs. Porcijos didelės, skonis - dieviškas. Žinoma, aš nesu aplankęs n restoranų kaip koks Užkalnis, bet mėsos šmotas, kurį gavau vakarienei buvo geriausias kada valgytas!

Šalutiniai turnyrai. Sekmadienį ryte startavo du šalutiniai turnyrai. Vienas buvo skirtas išskirtinai moteriškos lyties atstovėms, o kitame dalyvavo finalinio stalo pagrindiniame turnyre nepasiekę pokerio entuziastai. Svarbu paminėti, jog ir šiuose turnyruose prizai buvo verti dėmesio. Pavyzdžiui, moterų turnyro laimėtoja gavo savaitgalį dviems "TonyResort"!

Prizai. Įspūdingi. Taip būtų galima apibūdinti vienu žodžiu. Visi finalinio stalo dalyviai apdovanoti Lexus laikrodžiais. Pirmos vietos laimėtojas gavo įpirką į UKIPT bei apgyvendinimą Londone, antros ir trečios vietos laimėtojai keliaus į Dubline vyksiantį SuperPokerEvent. 4-9 vietas užėmę gavo teisę išbandyti jėgas Lietuvoje vyksiančiuose turnyruose.

TonyG. Antanas buvo dosnus šeimininkas. Ir smagią kalbą skėlė, ir dosniu pirkliu aukcione buvo, ir prabangiu gėrimu pralaimėjimo kartėlį nuplaut padėjo, ir prie finalinio stalo noriai dalinosi patarimais bei demonstravo meistriškumą (nepaisant prastos savijautos).
* * *
Man patiko! Rašau 8/10. Buvo keletas smulkmenų, dėl kurių "puiku" ištarti negaliu. Pirmas keistas dalykas - žetonų maišelių nebuvimas. Tiesiog palikom ant stalo, salė buvo užrakinta, kitą dieną grįžome. Incidentų nebuvo, bet vis tiek keista. Jei atsirastų koks mažiau geranoriškas pilietis, tai sunku būtų įrodyt, kad ne savon vieton atsisėst jis sugalvojo. Kitas dalykas - pietų organizavimas šeštadienį. Buvo sudėtinga rasti laisvą vietą, kadangi visi sugužėjo į restoraną vienu metu... 

Gurmaniški užkandžiai po vakarienės buvo nereikalingi. Gavosi antausis šefui, kadangi norinčių pasimėgauti tais šedevrais tiesiog neatsirado. Užkandžius reikėjo patiekti per pokerio turnyro pertraukėles, o ne po vakarienės! 
* * *
Kaip sekėsi man? Sunkiai įsivažiavau, tačiau antroje dienoje pagavęs antrą kvėpavimą, buvau patikėjęs, jog galiu patekti į finalinį stalą. Tačiau Fortūna pademonstravo bedantę šypseną ir pasityčiojo ganėtinai šlykščiai. Pradžioje pre-flop 3Way all-in sustūmime mano KK neatsilaikė prieš QQ ir TT. Kiek vėliau vienas "laimingas pilietis" su KJ nulaužė mano AA - vėlgi sustūmus žetonus pre-flop. Po tokių smūgių nebeatsigavau. Vietoj trigubo vidurkio turėjau mažiau nei pusę. Ir netrukus (sulaukęs AJ) įvažiavau į QQ. Good game.

Buvo tikrai nesmagu. Nežinau, ar liūdna, ar pikta, ar dar kokia ten emocija. Bet buvo nesmagu. Prisijungiau prie kolegos ir Antano jaukiai įrengtame darbo kambaryje. Pora taurių portveino, ir nesmagumas dingo. Bus dar tų finalinių stalų!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19