TonyG Cup 2013

Sekmadienis. Darganotas (tipiško lietuviško rudens) vakaras Vilniuje. Orkaitėje kepa sparneliai su bulvėmis, į langą barbena lietus, TV ekrane - "X faktorius".

Futbolo apranga pirmadienio pasižaidimui sukrauta kuprinėn. Žodžiu, galima ištiesti kojas ir mėgautis laiku. Pagalvojau, kad pramogų ir poilsio parke TonyResort praleistą savaitgalį reikia aprašyti dabar, nes vėliau emocijos priblės, o maži kasdieniai rūpesčiai tą minčių sudėliojimą "juodu ant balto" atidės neribotam laikui.

Su kolega į Anupriškėse įsikūrusį parką atvykome penktadienį apie šeštą. Į akis krito į automobilių aikštelę nuo kalnelio žvelgiančios didelės mersedesų akys.
Užpildėme svečių korteles, gavome raktą nuo kambario ir voką su žaidėjų apyrankėmis, startinėmis turnyro pozicijų kortelėmis, maisto vaučeriais, renginio programa bei parko žemėlapiu. Viskas aišku, paprasta ir gerai apgalvota. Lyginant su praėjusiais metais, tai buvo pirmas pastebėtas žingsnis į priekį.

Lengvai "apšilimome" prieš turnyrą ir keliavome prie stalų. Taip gera žaisti pokerį šviesioje salėje! Vaizdelis pro langus (kol ne visai sutemę) irgi gerai nuteikia.

Šiemet buvo daug daugiau rimčiau į pokerį žiūrinčių žaidėjų. Prie stalų buvo galima sutikti dabartinį LSPF prezidentą Vytautą Milbutą, Šiaulių pokerio klubo vadovą Valdą Stonkų, daugiau nei 10 metų žaidžiantį Arvydą Kondratą, dėl laimėjimų internete išgarsėjusius Vincelį, over.be ir bagoch, daugiau nei 700 komercinio pokerio turnyrų gyvai sužaidusį Vygerdą Joniką, įvairiuose Europos miestuose šį kortų žaidimą bandžiusį Robertą Žebrauskį, pokeriokarta.com forumo senbuvį marco, 2012 metų Monte Karlo didžiojo EPT finalo moterų turnyro finalinio stalo dalyvę Ingridą Klassen ir "gyvą legendą' (virš 1100 turnyrų vien Olympic Casino) sužaidusį Alių Mikėną. Tikiu, kad buvo ir daugiau, tik aš "tamsuolis" ne visus pažįstu/žinau...

Buvo ir gerų patyrusių žaidėjų, ir pradedančiųjų. Bet visi gerai nusiteikę, pasiruošę atsipalaiduoti ir puikiai praleisti savaitgalį. O tai nesudėtinga, kuomet aplink skamba juokas, paslaugūs padavėjai atneša pageidaujamų gėrimų, o šefo patiekalai ne tik "užmuša" alkį, bet ir pradžiugina sielą. Be salotų, pagrindinių patiekalų, įprastų desertų ir konjako degustacijos buvo įspūdingos išvaizdos tortas bei šokolado Lindt kampelis papuoštas braškėmis.

Žinot, praėjusiais metais patiko visuma - aplinka, maistas, žmonės. Šįmet prisidėjo dėmesys detalėms, labiau "išdirbta" organizacija. Šįkart buvo pasirūpinta ir maišeliais žetonams, ir maisto voučeriais, ir stalo numeriais. Dar norisi pagirt organizatorius už patobulintą prizų sąrašą bei labai gražią taurę. Smagu, kad vos antrą kartą organizuotas turnyras žengė didelį žingsnį į priekį kokybine prasme.

Pats kritau 23-ioje vietoje. Tai buvo vienas iš "nykiausių" mano žaistų turnyrų pagal gautas pradines kombinacijas. Per 7 prie stalų praleistas valandas po kartą gavau valetų porą, AK, AQ ir AJ. Vidurkį turėjau vieną kartą. Pačioje pradžioje, vos prasidėjus turnyrui. O vėliau lėtai slydau žemyn - laiks nuo laiko bandžiau įžaidinėti spalva sietus jungtukus ir kitas bent kažkiek potencijos turinčias kombinacijos bei išnaudoti poziciją. Nesisekė. Flop pagaunu set, o oponentas iškart - straight. Būna. Variacija, tsakant.

Bet visa kita buvo nuostabu - grynas oras ir galimybė pasivaikščioti be striukės, gardus maistas, pokalbiai bei pramogos iki paryčių geroje kompanijoje. Finalinis stalas irgi gavosi geras. Ir dvi žavios damos, ir naujosios kartos profesionalas (bagoch), ir "senas vilkas" Vygerdas Jonikas. Žodžiu, įdomi turnyro kulminacija buvo.
Finalinėje dvikovoje Svajūnė (naujausia Begalybe komandos narė) buvo priversta pripažinti labiau patyrusio V.Joniko pranašumą. Nuoširdžiai abiems linkiu sėkmės turnyre Prahoje! O organizatoriams darkart norisi padėkoti bei pasakyti, jog judate teisinga linkme. Iki pasimatymo kitais metais!

P.S. Noriu asmeniškai padėkoti Vytautui S. ir Evaldui I. už gerą renginio suplanavimą ir išpildymą; kolegai Gintarui už kompaniją; Simonui P. už dainą apie sudegintus tiltus 6-dienio rytą; padavėjai Andželai už aptarnavimą su šypsena net ir piko metu; visiems tiems, kurie patvirtino, jog Ingrida Klassen panaši į Kseną (karingają princesę); Muritonui už atvežtą x-box 360 su Kinect; Bega duetui už daug teigiamų emocijų - made my weekend.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19