Downswing ir debiutas OOPS

Intro
Šeštadienio rytas. Žvelgiu pro viešbučio langą į apniukusį Vilnių, ir bandau suvokt, kad savaitė buvo itin prasta. Pradžios jau ir prisimint nenoriu, bet trečiadienį gerą nemalonių pojūčių dozę suteikė "Snoras". Belieka laukti pirmadienio, kadangi mano daryti pavedimai į sąskaitas kituose bankuose "kažkur pakibo", t.y. pinigai neįkrito nei į švediškų bankų sąskaitas, nei grįžo atgal. Šiaip ne taip prisiskambinęs, paprašiau, kad anuliuotų vieną pavedimą, nes norėtųsi kasdien bent 500 litų pasiimt. Buvau informuotas, jog tai neįmanoma. 

OK, aš galiu palaukt pirmadienio. Bet yra įmonės, yra žmonės svetur, kuriems pinigų reikia "čia ir dabar", ir daugiau nei 500 litų. Norisi tikėtis, jog šita istorija turės daugumą tenkinantį tęsinį. Tiesą sakant, ši situacija paveikė mane tiek, kad negaliu jaustis komfortabiliai ir prie pokerio stalų. Psichologiškai susilpnėjau. Pasijaučiau pažeidžiamas, nesaugus. Realiai suprantu, jog tai tik pinigai. Žinau, kad taikomas laikinas apribojimas, bet visiškai nusiramint ir atsiribot neišeina. Damn! Reikia kažkaip rasti būdą iš to "išbristi". 

Atėjo penktadienis. Ypatingas. OOPS turnyre Vilniuje pirmąkart vilkėjau Olympic-Online Team Elite marškinius. Gero draugo Vygerdo buvau sutiktas "itin maloniai", bet stengiausi nekreipti dėmesio. Pavydus banginis, ir tiek... PokerNews.lt žurnalistas Gaudrius kažkodėl vadino "pro", nors n kartų sakiau, kad toks nesu ir neketinu būti. Sarkazmą suprantu. Jo priežasčių - ne. 

Apie OOPS turnyrus
Tiesioginė įpirka yra 350 litų, tačiau galima žaisti atrankas internetu. Tai ypatingas turnyras, kurio metu Olympic-Online kambaryje atrankas laimėję žaidėjai stengiasi išmušti tiesiogiai įsipirkusiuosius, ir atvirkščiai. Daugiausiai "tikrų" oponentų skalpų surinkę žaidėjai gauna po kvietimą į kitą OOPS turnyrą. Bubble-boy taip pat apdovanojamas įpirka į kito mėnesio analogišką turnyrą.

Turnyro struktūra nustebino. Pradinis žetonų kiekis 7000. Lygių trukmė 30 minučių. Pirmas lygis 25/25. Iš pirmo žvilgsnio pasirodė, kad bus geras, t.y. gilesnės struktūros turnyras. Tačiau po poros lygių supratau, kad "ne viskas auksas, kas auksu žiba". Po 50/100 sekė ne 75/150, o 100/200. 

Prie stalo liūdna nebuvo. Tomas Muraška, Vygerdas Jonikas, Alius Mikėnas. Vėliau prisijungė vietinė žvaigždė Viktorija, kortas mėgstantis futbolo teisėjas Paulius Malžinskas ir naujosios pokerio kartos atstovas Zigmas Pekarskas. Nesivėliau į didelius bankus, o mažuose nesisekė rasti tinkamų kortų arba bent likti pozicijoje.

Pirma įsimintinesnė ranka buvo antrame lygyje su Viktorija, kuomet ji pakėlė iki 250, o aš radęs du karalius permušiau iki 525. Sulaukiau atsakymo. Flop atsiverčia nelauktas tūzas. Oponentė deda 525, ir susigundau tiek sumokėti dėl banko. Nieko nekeičianti korta pasirodo ant Turn, tačiau mano karaliai keliauja į kaladę, nes aukoti dar 1000 nerandu priežasčių.

Tačiau jau trečiame lygyje atsigriebiu su kaupu. Būdamas BB pozicijoje sulaukiu Viktorijos minimalaus kėlimo (iš button pozicijos). Pasižiūriu gautas kortas 5♥8, ir nutariu prisijungti. Pirmos trys bendrosios kortos: Q69. Akimirką padelsęs praleidžiu. Oponentė deda 500. Permušu iki 1200. Ji nesitraukia. Verčiasi A♦ ir metu tris 1000 vertės žetonus į stalo vidurį. Oponentė niekur nesitraukia, atsako.

River nieko iš esmės nepakeičia T. Dedu visus likusius žetonus (~3500) ir sulaukiu staigaus atsakymo. Pirma mintis buvo, jog įvažiavau į aukštesnį Flush, tada ji pasakė "nebent spalva". Ir supratau, jog milžiniškas bankas keliauja man. Viktorija su nusivylimu tėškė ant stalo Q♣Q♦.

Tai buvo viskas, dėl ko tą vakarą galėjau džiaugtis. Dar po poros valandų sužaidžiau savo paskutinę ranką. Tai buvo paskutinė ranka prieš pertrauką. Paulius Malžinskas kelia iki 800, už poros pozicijų sėdintis Vygerdas Jonikas prisijungia, o aš būdamas iškart po jo permušu iki 1800 (pasilikdamas ~7500). Paulius ilgai nesvarstęs atsako, Vygerdas nusimeta. Pirmos trys bendros kortos: 69T ir oponentas praleidžia. Reprezentuodamas overpair, į banką dedu 3400 (pasilikdamas ~4000). Tačiau mano nelaimei oponentas pasikrapšto pakaušį, pasiskaičiuoja žetonus ir permuša tiek, kad man belieka įdėti likusius žetonus. Oponentas verčia KT, ir turiu laukt Fortūnos šypsnio, kadangi mano rankose J9♦. 

Kylu nuo stalo. V.Jonikas ir T.Muraška paaiškina, kad netinkamą oponentą pasirinkau tokiam manevrui. Nesiginčysiu, nepažįstu daugelio dabartinių Olympic žaidėjų. Neįvertinau oponento deramai, maniau, jog beveik minimalus permušimas prieš Flop ir atitinkamas sužaidimas atvertus tris bendras kortas tikrai sudarys stiprios poros įspūdį. Pamoka gauta. Bandysiu sėkmingiau pasirodyti kitame OOPS turnyre.


Kuomet nieko negali padaryt

Grįžęs į kambarį "užsikūriau" kelis turnyriukus, tačiau tai buvo ne mano diena. Pralošinėjau su viską iš eilės. Ir ne bet kaip, o nuolat būdamas 70/30 favoritas. Viską vainikavo trys rankos iš eilės, kuomet atsakinėjau į sustūmimus, nes turėjau daug žetonų. Pralaimėjau su AK prieš KJ, su AJ prieš JT, su TT prieš JT. Pasižiūrėjau pro langą į baltąjį tiltą, ir nutariau nebebandyt "kovot su vėjo malūnais". 

Į Vilnių turnyro žaisti atvyksiu gruodžio mėnesį. Dar nežinau, ar dalyvausiu Olympic Winter Festival, bet online atranką į OOPS jau laimėjau, tad iki pasimatymo prie stalų. "Radisson BLU Lietuva" kambarys paliko labai gerą įspūdį. Gera būti Olympic-Online Team Elite nariu.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024

Planus koreguojantis COVID-19