BHS ir trys elementai pokeryje

Praėjusį savaitgalį žaidžiau ne tik Vilniuje, bet ir Rygoje. Latvijos sostinėje vyko Baltic Hold'em Series (BHS). Pamatę struktūrą bei planuojamą prizinį fondą, su kolega juvizi ganėtinai spontaniškai nutarėm važiuot "pas braliukus". Labai gerai kartais taip profilaktiškai aplinką pakeist, pramogą sau susikurt "lygioj vietoj" ir be didesnės progos.

Kelionė pirmyn nebuvo tokia smagi kaip kelionė atgal, todėl iškart pasakoju apie turnyro eigą. Taigi pradinis žetonų kiekis - 15 tūkst., pradinis lygis - 25/25, lygių trukmė pirmą dieną 45 minutės. Dienos trukmė - 10 lygių. Įspūdinga struktūra, tiesa?

Per pirmą pusvalandį bandžiau susivokti, kas yra kas prie stalo. Agresyvūs latviukai tarpusavyje nuolat varžėsi, kieno didesnis... todėl nutariau žaisti TAG, bet neatsisakyti improvizacijų prieš silpnesnius oponentus.

Pirma įdomesnė ranka buvo su 6♠4, kai ant Flop pagavau porą ir Flush draw. Kontroliuodamas banką priėjau River, kur pagavau antrą porą, ir to užteko, kad laimėčiau vidutinį banką.

Kita linksmesnė ranka buvo su  A7 suited, kuomet pats iš vėlyvos pozicijos permušiau kėlimą iki 150, ir sulaukiau Artūro Jaciko tėčio pakartotinio permušimo iki 300. Paskaičiavęs, kad negaliu išsimest, pridėjau 150 į beveik 1000 banką. Flop AQ7 ir įjungęs aukštą "small-ball" pavarą tęsiu 725, gaunu atsakymą. Turn - T, ir pratęsiu (1325). Gaunu atsakymą, bet matau neužtikrintumą. Įtarimas, jog žaidžiu prieš aukštą porą, kuriai netinka bendrosios atverstos kortos tik dar labiau sustiprėjo. River - 8. Šaunu 1800, sulaukiu retorinio klausimo, ką galiu turėt... Tyliu. Po pusės minutės oponentas atsako. Atsako ir rodo KK. Nice hand.

Ir trečia įsimintinesnį žetonų papildymą atnešusi ranka buvo AQ, kuomet pakartotinai pakėliau iki 300 (pradinis raise buvo 125). Atvertus Flop, kuriame pasirodė dama, iššoviau 625. Sulaukiau vieno atsakymo. Tačiau oponentas patikėjo mano rankos stiprumu po Turn (blank), kai paprašiau įdėti 1325, prieš atverčiant River.
Po pirmo lygio turėjau 19400.

Antro lygio pradžia buvo daug žadanti, kadangi vienoje iš pirmųjų rankų gavau QQ. Tačiau sulaukęs pirmų trijų bendrųjų kortų (KJT), nesužaidžiau pakankamai agresyviai, todėl teko pasiduot, kai oponentai susišaudė po to, kai Turn buvo atverstas aštuntukas. Po "sausos" atkarpos, kai laimėjau keletą mažesnių bankelių be showdown, sulaukiau valetų poros. Tačiau Flop, kurį po kėlimų žiūrėjome keturiese buvo blogiausias, koks galėjo būti - AKQ.
Po antro lygio faktiškai niekas nepasikeitė - prieš save turėjau 20 tūkstančių.

Trečią lygį (50/100) pradėjau kūrybingai, t.y. iš ankstyvos pozicijos pakėliau su Q♦8. Kėlimas juokingas (225), tačiau permušti niekas nepanoro. Trys atsakymai ir "smagus" Flop - A♠J9. Dedu santykinai mažai (pagal banką) - 475, ir sulaukiu poros atsakymų. Turn - 4. Praleidžiu. Praleidžia ir oponentai. River niekinis (2). Ir dedu 1325. Vienas oponentas akimirksniu išsimeta, kitas (agresyviai žaidžiantis jaunas latvis) atsako ir rodo AJ. Po šios rankos teko užsidaryt, kadangi jaunuolis norėjo atgauti prarastus žetonus ir pradėjo smarkiai "lipti į medį". Norėjau išlaukti geros progos. Taip belaukdamas sulaukiau trečio lygio pabaigos (20400).

Ketvirtame lygyje buvau ypatingai tylus. Ir kortos nelankė, ir oponentai cirkintis pradėjo. Sužaidžiau vieną ranką su showdown, kai mano A8 jau ant Flop pavirto į dvi poras. Lygį baigiau turėdamas 21 tūkst., ir tai vis dar buvo virš vidurkio.

Penktą lygį (100/200) pradėjau labai "neskaniai" nukrisdamas iki 17 tūkst., kai su dviem porom įvažiavau į runner-runner Flush. Tačiau netrukus gavau progą pasidinti žetonų kiekį. UTG+1 pozicijoje randu raudonus tūzus ir keliu iki 525, mano nelaimei sulaukiu net 4 atsakymų. Atverčiamos pirmos trys bendros kortos: K36. Ir visi draugiškai tikrinam. Ant Turn pasirodo 9, ir nutariu pasitikrint, kur esu - dedu 2500. Call - fold - call. Damn! To nesitikėjau. River mano situaciją pagerina - 9. Tačiau nutariu sužaisti atsargiai ir tikrinu. Tikrina ir abu oponentai. Atverčiu tūzus ir oponentai su nusivylimu išmeta kortas. Abu teigia ant Flop turėję dvi poras! 
Dienos pusiaukelę pasiekiu turėdamas 27775, kuomet vidurkis 19500. Žaidime liko 37 iš 48 startavusių.

Šeštame lygyje sulaukiau karalių, tačiau niekas neatsakė į 3x pakėlimą. Ir laimėjau privalomųjų statymų kovą, kuomet turėjau AT ir tarp pirmų trijų bendrų kortų pasirodė tūzas. Šiame lygyje krito du žaidėjai, taigi likus 35, ir esant vidurkiui 20.5k, jaučiausi puikiai turėdamas 27725.

Septintame lygyje pradėjau jausti nuovargį ir didelį galvos skausmą. Tiesiog kazino patalpose daugėjo žmonių, kurie rūko ir ore besisklaidantys dūmai erzino ne tik akis, bet ir smegenis. Stengiausi nepadaryt klaidos būdamas aktyvus ne vietoje, todėl vienintelė ranka, kurioje sudalyvavau buvo TT, tačiau po Flop parodytos agresijos (check-raise), išsimečiau ir šią vidutinę porą. Lygį baigiau turėdamas 25700.

Aštuntajame lygyje (200/400 /50) buvo išardytas mūsų stalas, o prie naujoje niekaip negalėjau rasti savo žaidimo. Du agresyvūs žaidėjai man po kaire ir mažai galimybių pasiimti žetonus iš pasyvuolių dešinėje. Neradau laimės bendrosiose kortose su 22 ir 44. Ir sulaukęs A♥K norėjau atsigriebti. Permušu pradinį kėlimą ir sulaukiu pakartotinio permušimo iš žaidėjo iš kairės. Įvertinu tai, jog neturėsiu pozicijos ir turiu tiek, kad dar galėčiau išmušti jį iš žaidimo prieš Flop, sustumiu visus turėtus žetonus. Oponentas kiek sutrinka, bet po beveik minutės apmąstymo randa atsakymą su TT. Monetos metimas. Tačiau jo laimėti nepavyksta, ir tenka kilti nuo stalo.

Manau, kad sužaidžiau pagal savo galimybes. Nelabai turiu, ką daugiau pasakyt apie turnyrą. Norint kažką laimėti, reikėjo Fortūnos šypsnio tame lemiamame monetos metime. Turbūt dar ne laikas pergalei. Bet jaučiu, kad tas metas artėja. 

Kelionė atgal į Vilnių buvo itin smagi. Su juvizi išvedėm teoriją, kad pokeryje (kaip ir gyvenime) labai svarbi trejybė. Ir tie trys elementai yra protas, širdis ir kiaušai. Vieni žaidėjai turi labiau išreikštą vieną elementą, kiti - kitą. Vienų žaidime vienas papildo kitą, o patys geriausi turi turėt visus tris ir tinkamai juos valdyt. Prieš kelerius metus buvo galima lengvai pasipelnyti žaidžiant vien protu, tačiau tie laikai praėjo ir be širdies bei kiaušų, dabar nieko nepasieksi. Skandinavai vien su kiaušais - taip pat nieko verti, jei žiūrėsime long run. Asmeniškai pats turbūt esu širdies ir proto žaidėjas. Dažnokai pamąstau, kad pritrūksta kiaušų...

Puikus pavyzdys iš BHS, kai juvizi žaidė žiūrėdamas filmą (didelis vaikas vis dar negali atsidžiaugt savo iPad). Vietoj to, kad žaistų TAG, žaidė LAG ir "susikomitinęs" ne vietoj, paliko turnyrą. Kitą dieną pripažino, kad išjungęs protą buvo. Taigi daug nemąstydamas ir besimatuodamas kiaušų dydį su agresyviais jaunuoliais, buvo priverstas kiūtint į viešbučio kambarį antrame lygyje.

Taigi vėl gretinu pokerį su gyvenimu. Jei gyvenime pilnatvęs jausmą suteikiančiai partnerystei reikia dviejų žmonių protų, sielų ir kūnų suderinamumo/draugystės, tai pokeryje labai geru žaidėju galima tapti tik įvaldžius proto, širdies ir kiaušų sintezę.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Planus koreguojantis COVID-19